Bakan Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonunda faaliyette

Bakan Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonunda faaliyette

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan ulaşım için yetkililer çözüm uygulamalarını tek tek faaliyete sokuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme hattını test aşamalarından sonra yıl sonuna kadar işletmeye almayı hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 140 yıl önce İstanbullulara hizmet vermeye başlayan Sirkeci-Yedikule tren hattı, 2013 yılında Marmaray’ın devreye girmesi ile kullanılmamaya başlamıştı. Talebin azalmasıyla birlikte bir süre sonra tamamen devre dışı bırakıldı.

Sirkeci Tren Garı’nda başlayan hat Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı ve Samatya istasyonlarının ardından Yedikule surlarının dibinde yer alan Yedikule İstasyonu’nda son buluyordu.

1kapak-002.jpg

Özellikle birçok Yeşilçam Filmi’ne ev sahipliği yapan bu hat, önümüzdeki yıl kapılarını Sirkeci-Kazlıçeşme hattı olarak İstanbullulara kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

BAKANLIK PROJEYİ TAMAMLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yenileme projesi büyük oranda tamamlandı.

1kapak-004.jpg

Projenin danışma kurulu üyesi ve sanat tarihçisi olan Hayri Fehmi Yılmaz, bu tarz yenileme çalışmalarının dünya genelinde örnekleri olduğunu, bu projenin de İstanbul’a ve İstanbullulara çok yakışacağını söylüyor.

1kapak-003.jpg

Projenin tek hat üzerinden işleyeceğini belirten Yılmaz, “Projenin bir nostaljik hat olarak İstanbullulara hizmet etmesi, fakat geri kalan boş alanlarında ise bir yeni düzenleme yapılması önerildi. Kent halkını aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet alanları da bekliyor. İstanbul’u böyle bir projenin beklemesi çok heyecan verici” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN