Başkan Ekicioğlu, EMITT Fuarı ile ilgili açıklama yaptı

Başkan Ekicioğlu, EMITT Fuarı ile ilgili açıklama yaptı

Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Kent Konseyi, Kırşehir S.S. Kırşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırşehir Yardım Sevenler Derneği ve Zanaatkarlar Çarşısı Esnafı ile birlikte katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te Kırşehir'in yöresel ürünlerinin tanıtımını yapıyor.

Bu yıl kapılarını 12-25 Nisan tarihlerinde 26. kez ziyaretçilere açan; Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Çam, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Cumhur Uzun ve Belediye personelin katıldıkları Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Bulunduğu bölgede lider olan ve dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in, son 25 yıldır sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan bir turizm zirvesi konumunda yer alması ise fuara katılım sağlayanlar için de çok önem arz ediyor.

Biz Kırşehir Belediyesi olarak Tarih ve Kültür şehri Kırşehir’imizde yaşayan hemşerilerimizin yaşam standardını üst seviyelere taşıyabilmek için toplumsal değerlere saygılı, modern, yenilikçi, güvenilir, sosyal belediyecilik ilkesinden hareketle; adaletli ve eşitlikçi bir yaklaşımla, yaşanılabilir, çağdaş bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

Göreve başladığımız günden bu güne kadar geçen süre içinde planlı ve programlı bir ilerleme süreci izleyerek şehrimizin ihtiyaçlarını gerçekçi bir yaklaşımla ve gelecek nesilleri de düşünerek karşılamayı ilke edindik. Projelerimizi ortak akılla, şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayış çerçevesinde gerçekleştirerek aynı zamanda geçmiş dönemden yarım kalan projeleri de tamamlıyoruz.

Hedefimiz, 5000 yıllık kadim bir tarih ve kültür şehri olan Kırşehir’i başta kalkınma kooperatiflerimiz olmak üzere; tarıma dayalı sanayiyi de geliştirmeyi odağımıza alarak ve turizm alanında da geliştirerek güçlü bir ekonomik yapıya kavuşturmak için sosyal ve kültürel anlamda yaşanılır bir kent yaratmaktır.

Kırşehir Belediyesi olarak, ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dahil olan ilk ve tek şehir olmamızın da bilinç ve sorumluluğuyla Tarih ve kültür şehri Şirin Kırşehir’imizin Anadolu’nun ortasında tüm ülkeye ve dünyaya kültür-sanat alanında da sesimiz duyurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kırşehir’in hem ekonomik hem de sosyal-kültürel alanda gelişimi noktasında paydaşlarımızla da istişarelerde bulunarak dayanışma halinde olmaya devam edeceğiz.

Ne acıdır ki İktidarın bir tarım politikası yok. Bir politikanın olması için bir planlama olması lazım. Tarım politikası olmayan bir yönetimin ise ülkeyi bu alanda sıkıntılı bir duruma sokması da çok normaldir. Yaşanan tüm bu olumsuzlukların acısını ise her yerde ne yazıktır ki çiftçiler çekiyor.

Ülkenin hızla üretimde düşürüldüğü ve işsizliğin de ona bağlı olarak arttığı bir ortamda biz Kırşehir Belediyesi olarak tarımsal Ürünlere ve Kooperatifçiliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Nohut, mercimek, fasulye ve et işletmeciliğinde Kırşehir’in marka değerinin yaratılması ve yaşatılması noktasında çalışmalarımız bulunuyor.

Kırşehir standında tüm tarihi ve kültürel değerleriyle yer alan Şirin Kırşehir’imizin tanıtımını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

12 Nisan 2023 tarihi itibarı ile açılışı gerçekleştirilen 26. EMITT Fuarı’nda da ilimizi Kırşehir Kent Konseyi, Kırşehir S.S. Kırşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırşehir Yardım Sevenler Derneği, Zanaatkarlar Çarşısı Esnafı ile birlikte temsil ediyoruz.

Bu kapsamda Fuara katılan Kırşehir Belediyesi’ndeki mesai arkadaşlarımla birlikte tüm paydaşlarımızı kutluyorum.

Katılımcısı olduğumuz Fuarın, her yıl bölgedeki katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırarak sektörün büyümesine katkıda bulunması dileklerimle, saygılarımı sunuyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN