Başkent Ankara'da cep terminali uygulaması başlıyor! Artık AŞTİ'ye gitmeye gerek yok, AŞTİ size geliyor

Başkent Ankara'da cep terminali uygulaması başlıyor! Artık AŞTİ'ye gitmeye gerek yok, AŞTİ size geliyor

Ankaralılar'a müjde! Başkent Ankara'da cep terminali uygulaması dönemi başlıyor! Artık AŞTİ'ye gitmeye gerek kalmayacak! AŞTİ ayağınıza geliyor...

Başkent Ankara, 6 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor. Her gün binlerce Ankaralı, şehir dışı seyahatlerini AŞTİ Otogarı'ndan kalkan şehirlerarası otobüslerle gerçekleştiriyor. Ancak AŞTİ, şehrin merkezi dışında bulunduğu için pek çok vatandaş için uzaklık sorunu doğuruyor ve şehir giriş çıkışlarında trafik güvenliğini tehdit eden durumlar oluşturabiliyordu.

ABB'DEN YENİ İNİSİYATİF: CEP TERMİNALİ PROJESİ

AŞTİ'deki yenileme çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor - Son Dakika Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şehir dışı ulaşımda vatandaşlara daha kolay ve erişilebilir bir alternatif sunmak amacıyla dört ana arter üzerinde sekiz ayrı noktada cep terminali inşa ettiğini duyurdu. Bu terminal noktaları, şehirlerarası yolculuk yapanların AŞTİ'ye gitmeden otobüslere rahatça erişim sağlayabilecekleri alanlar olarak tasarlandı.

YENİ CEP TERMİNALİ NOKTALARI

Ankara'ya inşa edilen cep terminalleri şu noktalarda bulunacak:

  1. Dumlupınar Bulvarı üzerinde: Başkent Üniversitesi giriş yolu ve karşısı
  2. Mevlana Bulvarı üzerinde: Konya istikameti ODTÜ Ormanı ile şehir merkezi istikametinde Ata Park
  3. Anadolu Bulvarı üzerinde: Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlânâ Bulvarı ve Dumlupınar Bulvarı
  4. Anadolu Bulvarı üzerinde: Gimat istikametinde 283. Cadde ile 286. Sokak arasındaki kısım, Çevre Yolu istikametinde ise 286. Sokak ile Mehmet Akif Ersoy Yaya Üst Geçidi arasındaki bölüm
  5. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde: İstanbul istikameti Necip Fazıl Caddesi kesişimi ile şehir merkezi istikametinde 2648. Cadde kesişimi

Yolcular, yeni cep terminali noktalarının hizmete girmesiyle birlikte, AŞTİ'ye gitmeden daha yakın ve ulaşılabilir yerlerden otobüslere binme imkanına kavuşacak. Bu durum, özellikle şehrin farklı noktalarında yaşayan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

CEP TERMİNALİ ÖZELLİKLERİ

asti-1.webp

Cep terminalleri içinde yer alacak olan donatılar şunlar olacak:

  • Yiyecek ve içecek otomatları
  • Klima
  • Lavabo ve engelli lavabosu
  • Oturma grupları

ABB, cep terminallerinin inşasının devam ettiğini ve hizmete alınacağı tarih hakkında yakın bir zamanda açıklama yapılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN