Başkent'te sıfır derecede ucuz et kuyruğu: 'Açız iki kilo kıyma alıp gideceğiz'

Ankara'da piyasaya göre daha ucuz et satılan Başkent Mobil Market'in önünde sıfır derece havaya rağmen çok sayıda kişi kuyruk oluşturdu. Et almak için sıra bekleyen bir vatandaş, “Sabahtan beri burada soğukta bekliyoruz. Açız, emekliyiz. İki kilo kıyma alıp gideceğiz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sonuna kadar Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin piyasaya göre uygun fiyattan satışına bugün itibarıyla başladı. Vatandaşlar, marketler önünde uzun kuyruk oluşturdu. Et kuyruğunda bekleyen Selahattin Kurtul, “Buradaki kuyruk Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı zamlardan sonra et kuyruğu. Ben kasaba gitmiyorum. Et ve Süt Kurumu’na gidiyorum. Bugün de bunu duydum buraya geldim. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın yanında olmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Başkent Market ve Başkent Büfe’nin ardından Başkent Mobil Market de Ankaralılarla buluştu. Yüzde yüz yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin bugün itibarıyla Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde uygun fiyattan satışına başlandı. Satışlar, Ramazan ayı sonuna kadar 25 ilçede yapılacak. Başkent Mobil Market’in ilk hizmet noktası olan Sıhhiye’de vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Başkent Mobil Market’te kıyma 139,5 TL’den, kuşbaşı ise 149,5 TL’den satışa çıkarıldı.

Ucuz et kuyruğunda bekleyen Şahin Kurter, “Mali müşavir emeklisiyim ama zor geçiniyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ramazan sonuna kadarmış bu marketler ama sürekli olmasında yarar var. Halk ucuza et yemiş olur en azından. Kıymanın kilosu 220-250 arasında. Diğer etler daha pahalı. Burası şu anda 150 TL’ye veriyor. Yani arada en az 100 TL’lik fark var. Bu da emekli için çok önemli. Soframıza ayda bir et koyabilirsek ne mutlu bize. Vatandaş perişan. Tam iki saattir kuyruk bekliyoruz. Burada 50 lira karımızı olsun diye” konuştu.

“ÇOCUĞUMUN SOFRASINA BİR ET KOYAYIM DEDİM”

Et kuyruğunda bekleyen Selahattin Kurtul ise şunları söyledi:

“Buradaki kuyruk Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı zamlardan sonraki et kuyruğu. Recep Tayyip Erdoğan, torunlarına kilo kilo dondurma alırken evinde çocuğuna ekmek götüremeyen insanları düşünmüyor. Halkını düşünmeyen bir cumhurbaşkanından ne bekleyebiliriz ki. Valla yanımda 200 lira para getirdim ne yeterse, daha fazlasına bütçe ayıramıyorum. Ben kasaba gitmiyorum. Et ve Süt Kurumu’na gidiyorum. Bugün de bunu duydum buraya geldim. Aldığım emekli maaşıyla tonlarca et götürecek halim yok. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim.”

“AÇIZ İKİ KİLO KIYMA ALIP GİDECEĞİZ”

Bir diğer vatandaş, “Sabahtan beri burada soğukta bekliyoruz. Açız, emekliyiz. İki kilo kıyma alıp gideceğiz. Olay bu” derken; bir başka vatandaş da “iki saati geçti. Hepimiz geldik iki saat oldu. Bir kilo kıyma bir kilo da et, kuşbaşı alabilirsem. Buradaki herkes emekli… Yeter mi ya. Ev kira olsa ne yapacaksın? Ev bizim de idare ediyoruz aç susuz” diye konuştu.

“BU KUYRUKLARDA DURA DURA NASIL GEÇİNECEKSİN?”

Bir başka vatandaş da “Oğlum üniversiteyi bitirdi iş bulamıyor, kızım iş bulamıyor. Torunumu eve bıraktım geldim. 300 lira para getirdim, 2 kilo alacağım” diye konuştu.

Bir kadın ise “Sabah duyduk haberi 2 saattir bekliyoruz ne verirlerse alacağız. Bu kuyruklarda dura dura nasıl geçineceksin? Kalabalık bir aileyim, çok zor geçinmek” dedi.

VETERİNER HEKİM MUTLU: “150-200 ÜRETİCİDEN HAYVAN ALACAĞIZ”

Halk Ekmek Başkent Market’in sorumlu veteriner hekimi Erdem Mutlu ise et satışına ilişkin ANKA’ya şunları söyledi:

“Üreticilerimizden yerli besi hayvanı kesiyoruz, hem de üreticimize destek oluyoruz. Bu proje 1 Şubat itibarıyla başladı. Ramazan sonuna kadar devam edecek. Kırmızı etin yanında beyaz et satışlarımız da devam etmekte. Şu anda herhangi bir sınırlama koymadık talep çok fazla. Sabah bir vatandaş, ‘İki yıldır evime et girmiyor’ dedi. Şu anda 5 ayrı üreticiden et tedariği sağladık, fakat 25 ilçemizde bu hizmeti vereceğimiz için ulaşacağımız üretici 150-200 gibi gözüküyor.”

Mobil Market; hafta içi 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Ankara’nın belirlenen semtleri ile 25 ilçenin tamamında 15 farklı ürün ile uygun fiyatlı kırmızı et ve beyaz et satışı yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN