Borçka Belediye Başkanı açıkladı: 391 seçmenin kaydı silindi

Borçka Belediye Başkanı açıkladı: 391 seçmenin kaydı silindi

Artvin Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, daha önce ilçede oy kullanan 391 seçmenin kaydının silindiğini veya eski ikametgah adreslerine gönderildiğini duyurdu. Bunun üzerine basın açıklaması yapan Orhan, "Sandığın namusuna uzanan her el toplumsal barışa, demokrasiye, seçme ve seçilme özgürlüğüne yönelik ağır bir saldırı olacaktır. Bu siyasi müdahaleye ve manipülasyona dur demek için biz de bugün buradayız." diye konuştu.

CHP'li Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ilçede yerel seçimlerde oy kullanacak 391 seçmenin kayıtlarının silindiğini veya eski ikametgah adreslerine gönderildiğini duyurdu. Durum üzerine basın açıklaması gerçekleştiren Orhan, serbest ve adil seçimlerin yapılmasının oy kullanacak seçmenin gerçek kayıtlara göre belirlenmesine bağlı olduğunu belirtti.

'EŞLERDEN BİRİ İLÇEDE DİĞERİ KÖYDE'

Orhan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yüz yıllık demokrasi geleneğimiz seçme ve seçilme hakkı özgürlüğünün garantisinin seçim sandığının namusu olduğunu göstermiştir. Sandığın namusuna uzanan her el toplumsal barışa, demokrasiye, seçme ve seçilme özgürlüğüne yönelik ağır bir saldırı olacaktır. Tam da bu anlamda işte istediğimiz şudur; yıllarca Borçka’da ikameti olan arkadaşlarımız, yakınlarımız, akrabalarımız ve siz sevgili Borçkalılar oy haklarının elinden alınmaması için bugün burada basın açıklaması yapıyoruz.

Bu itiraz sonucu Borçka’da 391 seçmenin kayıtları silinmiş ve ya da eski yerlerine gönderilmiştir. Bugün soyadı Orhan olan yaklaşık 20 seçmen ve benim yakın akrabalarım, yıllarca burada oy kullanmış arkadaşlarım burada oy kullanamamakta ya da eşlerden bir tanesi Borçka’da ikamet ederken eşlerden diğeri köyüne gönderilmiştir. Arkadaşlar bu siyasi müdahaleye ve manipülasyona dur demek için bizde bugün buradayız.

.jpg

'BU MANİPÜLASYONA DUR DEMEK GEREKİYOR'

Siyasi başarısızlıklar olabilir. Başarı olduğu gibi bir yerde başarısızlıklarda olabilir. Bu bir yenme yenilme meselesi değil, bu bir savaş da değil. Bu, demokrasinin en güzel şekilde işlemesi için Borçka’da güzel bir seçimin yapılması için herkes gibi bende Borçka Belediye Başkanı olarak ya da ilgili bütün yetkililer ve toplum olarak her birimiz bu tecellinin ortaya çıkması ve gerçekleşmesi için sağduyulu hareket etmek zorundayız.

Bizim oylarımız bir defa kullanılıyor ve bunu da kullanmak için çaba da sarf ediyoruz arkadaşlar. Bu manipülasyona dur demek gerekiyor. Bugün herhangi bir siyasi partiyi ya da herhangi birini kötülemek adına burada değiliz ama mevcut olan müdahaleye de karşı çıkmak zorundayız arkadaşlar ve böyle bir saçmalık olmaz. Şu anda ilgili arkadaşlar gerekli görüşmeleri yapıyorlar ve bu görüşmeler neticesinde buraya da umarım güzel haberler gelir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN