Bozkurt'ta ikinci sel felaketi kapıda: Ezine çayı taştı taşacak!

Adını 2021'deki sel felaketiyle duyuran Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi dün başlayan sağanak ve dolu nedeniyle alarma geçti. İlçeye 24 saatte 127 kilogram, İnebolu ilçesine ise 98 kilogram yağış düştü. Bozkurt'un ortasında geçen Ezine Çayı'nın debisi yükselirken taşkın riski drone kamerasıyla görüntülendi.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına yağışlar Ankara'nın ardından Kastamonu'da da etkili oldu. 2021 yılında yaşanan sel felaketiyle adını duyuran Bozkurt ilçesinde o dönem 72 vatandaş yaşamını yitirmişti.

Söz konusu sel felaketinin ardından İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde dün başlayan ve aralıklara etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle taşkın durumuna karşı alarma geçildi.

7119433.jpg

24 saatte Bozkurt ilçesinde metrekareye 127 kilogram, İnebolu ilçesinde metrekareye 98 kilogram yağış düştü.

Ezine Çayı'nda suyun debisi yükseldi. Taşkın riski sebebiyle İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışma yaptı.

7119434.jpg

İş makineleriyle yapılan çalışmalar sonucu herhangi bir taşkın yaşanmadı. İlçenin ortasından geçen Ezine Çayı'ndaki taşkın riski dron kamerasıyla görüntülendi.

7119435.jpg
İlçede yaşayan Ahmet Kalyoncu, “Şu anda suyun akışı çok hızlı, derede çok taşma olmadı. Devletimiz bize sahip çıktı. Sabah saatlerinde 4 metre yükselmişti, taşması için yarım metre kalmıştı. Şu anda kaymakamlığımız belediye ve özel idare yoğun bir çalışma yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Gece bizi belediye ve AFAD uyardı önlem amaçlı arabaları yukarılara çektik. Allaha şükür bir kaybımız yok” dedi

İlgili Haberler