Bu eve 4 bin lira istediler! Kira fiyatları uçtu fırsatçılara gün doğdu

Bu eve 4 bin lira istediler! Kira fiyatları uçtu fırsatçılara gün doğdu

İstanbul'da ev kiralarının korkunç boyutlara ulaşmasıyla vatandaş neredeyse tüm maaşını barınma sorununu çözmek için harcıyor. Söz konusu duruma yeni bir boyut katan fırsatçı ev sahipleri artık depoları bile 'kiralık ev' ilanlarına koymaya başladı. Bir kişi daha önce kömürlük ve depo olarak kullanılan giriş katındaki evini emlakçıya verdi. Evi kiralamak isteyen bir vatandaş ilana ilişkin, "4 bin lira yazınca ucuz diye düşündük. Fotoğraflar gelince, bu nasıl rezillik dedik" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da son dönemlerde kiralık ev fiyatlarında ciddi artış görülürken, bazı ev sahipleri de bu durumu fırsata çevirdi. Esenler'de bir kişi daha önce kömürlük ve depo olarak kullanılan giriş katındaki evini emlakçıya verdi. Emlakçı da evi internet sitesi ilan koyarak 4 bin lira kira istedi.

5678292.jpg

İlan sitesinde bakımsız 2+1 daireye 4 bin lira kira istenmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

5678295.jpg

Duvarlarında rutubetli, mutfak tezgahının kırık, tuvaletin ise kullanılamayacak durumda olan evi kiralamak isteyenler fotoğrafları görünce vazgeçti. Ev ilandan kaldırılırken, emlakçı evde tadilat yapılacağını belirtti.

5678296.jpg

"BU KADAR VİCDANSIZLIK OLMAZ"

5678298.jpg

Evi kiralamak isteyenlerden Furkan Türeli, “4 bin lira yazınca ucuz diye düşündük. Fotoğraflarını attılar. Fotoğraflar gelince 'Bu nasıl rezillik dedik'. Fotoğrafları başka yerlere attık bu kadar vicdansızlık olamaz dedik. Ev sahibini direkt engelledik. Bir de 4 bin lira depozito istemiş çok ilginç" dedi.

"AKLI OLAN O EVİ ALMAZ"

5678293.jpg

Mahalle sakini Binal Baş aklı olan insanın o evi tutmaz diyerek, “Ev adamın istediği parayı ister ama o ev 4 bin liraya tutulmaz. Orası daha öncesinden kömürlüktü" ifadelerini kullandı. Bir başka mahalle sakini Kerem Karaaslan da "İlanda bekara yazmış ama orası 4 bin lira etmez. Ev değil bildiğiniz harabe. Depo olarak bile kullanılmaz ev kokuyordur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN