Burası İtalya değil Burdur! Antik kentin kralı orada! O cenneti görmek sadece 75 lira...

Burası İtalya değil Burdur! Antik kentin kralı orada! O cenneti görmek sadece 75 lira...

Antik dönemde Pisidya olarak bilinen bölgede yer alan Sagalassos Antik Kenti, gezginler ve tarih turizmine ilgi duyanların odak noktası olmaya devam ediyor. Her mevsim ayrı bir tarihi güzelliğe ev sahibi yapan antik kent turistlerin akın ettiği bu mevsimde de kapılarını sayısız kişiye açıyor.

Sagalassos Antik Kentinin ve kentin inşasının ait olduğu medeniyet, yapılan arkeolojik ve keşifsel çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır. Buna bağlı olarak da kentin oluştuğu tarihle ilgili detaylar da açığa kavuşmuştur. İşte, Sagalassos Antik Kenti ile ilgili detaylar...

AKDENİZ BÖLGESİNİN GÖZ BEBEĞİ

Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Burdur kentinin, Ağlasun ilçesi sınırlarında yer alan Sagalassos Antik Kenti; Antalya-Burdur karayolunun 14. kilometresinden sonra kopan karayoluyla 20 kilometre sonra Toroslar'ın 1500-1700 metre yüksekliğinde bulunuyor. D. Akdeniz'in en önemli antik kentleri arasında yer alan kent, antik zamanda Pisidya olarak bilinen coğrafyanın, Roma İmparatorluğu zamanındaki en önemli kentleri arasına adını yazdırmıştır.

haber-10-ic2.jpg

SAGALASSOS ANTİK KENTİ'NE NASIL GİDİLİYOR?

Roma hamamı, aşağı ve yukarı agoralar, Antonian Pius Tapınakları ile Apollon Klarios Tapınakları, Macellum, Sütunlu Cadde, Tiyatro ve Kent Villası gibi alanları içinde barındıran ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ne önerilen Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etmek isteyenler; isterlerse özel araçlarıyla isterlerse toplu taşıma araçlarıyla bölgeye ulaşım sağlayabilirler.

haber-10-ic-1.jpg

Toplu taşıma kullanarak gitmek isteyenler; Burdur'a gittikten sonra Ağlasun'a geçmeli ordan da saat başı kalkan dolmuşlara binmeli.

İçerisindeki birçok mimari yapının Roma döneminden kalan antik kente giriş ücretleri 75 TL olarak güncellenmiştir. Aynı zamanda Müzekart'ı olanlar, antik kente girişte kartlarını kullanabiliyorlar. Sagalassos antik kenti sabah 08:00 ile akşam 19:30 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN