Burdur'da düğün salonunu sel bastı! Masaların üzerine çıkarak kurtuldular

Burdur’da şiddetli yağışlar sonrasında oluşan sel düğün salonunu bastı. Canlarını masaların üzerine çıkarak kurtaran vatandaşların yaşadığı panik anları cep telefonlarıyla kaydedildi. Bazı ilçelerde sel suları ahırların yıkılmasına ve hayvanların ölmesine neden oldu. Can kaybının olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

Burdur’da dün başlayan şiddetli yağmur hayatı felç etti. Yağmur nedeniyle bir çok bölgede sel meydana gelirken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bugün bir otelin düğün salonunda yapılan organizasyon esnasında misafirler korku dolu anlar yaşadı.

4757524.jpg

MASALARA ÇIKARAK KENDİLERİNİ KORUDULAR

Düğünün başlamasına kısa bir süre kala salonu dolduran sel suları sebebiyle misafirler, çocuklarıyla birlikte sandalyelerin sürüklendiği salonda masalara çıkarak kendilerini korumaya çalıştı. Sel sularını görevlilerin kapı ve camları kırarak boşaltmasıyla yaralanma ve can kaybı olmaması teselli kaynağı oldu. Otel sahibi Anıl Şahin, yaşanan olaya ilişkin, "Bir anda sel geldi, elimizden geleni yaptık. düğün organizasyonunu iptal ettik. Allah’tan can kaybımız yok“ dedi.

AHIRLARI SEL BASTI

Gölhisar ilçesi Yeşildere köyünde şiddetli sağanak yağış sele neden oldu. İlk belirlemelere göre, can kaybının olmadığı köyde maddi hasar meydana gelirken 40’a yakın hayvan öldü. Sele tanık olan Nazmi Uzun (50) köyün Gıgılı ve Çam Deresi mevkilerinden gelen selin maddi hasara yol açtığını söyledi. Kuvvetli yağmur ve doludan köyde yaklaşık 40 hayvanın öldüğünü anlatan Uzun, köydeki ahırlarda da yıkılmaların olduğunu söyledi.

4757457.jpg

Köyde birçok ev ve bahçenin büyük maddi hasarı olduğu gözlemlenirken, selin kahvehane içinden akıp gittiği anlar cep telefonuyla kaydedildi. Sel nedeniyle köyün bazı yollarında yer yer çökme ve kaymalar olduğu görülürken felaketin görüntüsü cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlgili Haberler