CHP'den Tozkoparan'da vatandaşların evlerinden zorla çıkarılmasına sert tepki: Bu millet nereye gidecek?

Tozkoparan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çilesi tepkilere rağmen devam ediyor. Polisin yıkım için geleceğini duyan vatandaşlar gece boyu nöbet tutarken sabah saatlerinde yıkım başladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yıkıma tepki göstererek sosyal medya hesabından yıkıma gelen ekip ve vatandaş arasındaki konuşmayı içeren videoyu paylaştı. Tekin paylaşımında "Tozkoparan’da rantsal dönüşüm için insanlar ağır bir baskıya uğruyor. Taptığınız rant o ahlara yenilecek" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde 'kentsel dönüşüm' çilesi tüm tepki ve eylemlere rağmen sürmeye devam ediyor. Yıkım için ekiplerin geleceğini duyan mahalleli tüm gece nöbet tuttu. Sabaha karşı ise yıkım çalışmaları başladı. Mahalleli polis zoruyla mahalleden çıkarılırken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yıkımın rantsal dönüşüm olduğunu belirterek yıkım ekibi ve bir vatandaş arasında geçen konuşmanın videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Gelen yıkım ekibine tepki gösteren vatandaş, "Kentsel dönüşüm böyle mi olur? İnsanları yerleştirirsin bir yere öyle olur." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

CHP'li Tekin'in paylaşımı şu şekilde;

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir