Selin vurduğu Adıyaman'daki depremzede: Buraya çadır kurmayın dedik, 'işin uzmanıyız' dediler

CHP'li vekiller Adıyaman'da yaşanan sel felaketi sonrası depremzedelerin yaşadığı çadır kenti ziyaret etti. Sel nedeniyle yıkılan çadırları vekillere gösteren bir depremzede, "İki senedir ben bu mahalledeyim, çadır kent kurduklarında dere yatağıdır dedik, buraya kurduklarında Adıyaman’ın bütün suyunun buraya yıkılacağını da söyledik… Ama bize ‘Biz biliyoruz, biz bu işin uzmanıyız' dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman bu kez de sel felaketiyle sarsıldı, depremzedelerin kaldığı çadır kentleri de sel suları vurdu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başeyirgen ise Adıyaman Karapınar 4 No’lu çadır bölgesine giderek, depremzedelerin sorunlarını dinledi.

'BURAYA GELEN ÇİKOLATA DAĞITIYOR'

Gece yağan yağmurun ardından kendilerine palet verildiğini söyleyen bir depremzede, "Bana 3 tane palet verdiler. Biz çadırda 8 kişi yaşıyoruz. Üç paletin üstünde 8 kişi nasıl yatacağız? Buraya gelen çikolata dağıtıyor gidiyor. 100 kişi fotoğrafını çekiyor" dedi.

Sel nedeniyle yıkılan çadırlarını CHP milletvekillerine gösteren vatandaşlar, “İki senedir ben bu mahalledeyim, çadırkent kurduklarında dere yatağıdır dedik, buraya kurduklarında Adıyaman’ın bütün suyunun buraya yıkılacağını da söyledik… Ama bize ‘Biz biliyoruz, biz bu işin uzmanıyız’ dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular” diyerek isyan etti.

'ADIYAMAN BİR KEZ DAHA YIKILIYOR'

Bölgede bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, yağışların hala devam ettiğini, çadırların su ve çamurla kaplandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Annelerimiz, terlikle bu suyun içerisinde, dün geceden beri yaşam mücadelesi veriyorlar. Burada büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. 9 şiddetindeki depremde daha etkili vicdanları kanatan, hepimizin yüreğini paramparça eden bir tablo var. Buradan iktidara çağrı yapıyoruz. Hani barınma sorunu çözülmüştü. Sayın bakan hani barınma sorununu çözmüştünüz. Gelin bu tabloyu görün ve bir an evvel bu insanların bu çadır ve çamurlardan kurtarılıp, uygun yerlere nakledilmesini sağlayın. Nereye gönderecek, ne yapacaksanız gelin hep beraber bu insanlarımızı bu zor andan kurtaralım. Bunların hepsi hastalık kapacak. Soğukta dün geceden beri ıslak battaniyelerle ayakta durmaya çalışıyorlar... Adıyaman yıkıldı bir kez daha yıkılıyor, insanlar ölümle pençeleşiyor ve kurtarılmayı bekliyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN