Eski evleri çökünce taşındıkları yeni ev de çöktü

Eski evleri çökünce taşındıkları yeni ev de çöktü

Konya'da 5 yıl önce evlerinde meydana gelen göçükten kurtulan 60 yıllık evli çift, olay sonrası taşındıkları evde de açık unuttukları mutfak tüpünün patlamasıyla bir kez daha enkaz altında kaldı. Hafif yaralı olarak kurtulan çift, komşularının yanına yerleşti.

Konya'nın Karatay İlçesi Seyis Sokak'ta yer alan evlerinde yaşayan Şerife Yüzücü, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü akşam saatlerinde yemek yaptıktan sonra mutfak tüpünü açık unuttu. Yaşlı kadın, eşi Mustafa Yüzücü ile birlikte yemek yediği sırada mutfak tüpü büyük bir gürültüyle patladı.

konya-tup-patlamasi-yasli-cift-1.jpg

ENKAZ ALTINDAN KOMŞULARI ÇIKARDI

Habertürk'te yer alan habere göre, patlamanın şiddetiyle evde kısmen çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan yaşlı çift, sesi duyan komşularının yardımıyla çöken duvarın altından çıkarıldı. Yüzücü çifti ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayı ufak tefek çiziklerle atlatan 79 yaşındaki Şerife Yüzücü ve 80 yaşındaki Mustafa Yüzücü taburcu edildi. Yaşlı çifti bir yakınları misafir etti.

Şerife Yüzücü, olayın bir anda olduğunu belirterek, "Yemek yiyorduk. Bir patlama oldu. Ne olduğunu bile anlamadım. Bizi bu enkazın altından komşularımız çıkardı" dedi.

konya-tup-patlamasi-yasli-cift-2.jpg

5 YIL ÖNCE DE EVLERİ ÇÖKTÜ, HAYVANLARI ÖLDÜ

Yüzücü çiftinin yaklaşık 5 yıl önce yaşadıkları Konya'nın Hadim ilçesindeki evlerinin de çöktüğü ve orada da ölümden döndükleri ortaya çıktı.

Şerife Yüzücü, o olayı da "Evde otururken birden alt katta göçük oldu. Alttaki ahırda hayvanlarımız öldü" dedi.

Kendilerine bakacak kimsenin olmadığını gözyaşları içerisinde anlatan Şerife Yüzücü, "Kimsemiz yok. Bize yardım edin" dedi.

Yaşlı çiftin patlama nedeniyle kullanılamayacak hale gelen evlerinin belediye tarafından yıkılacağı öğrenildi.

konya-tup-patlamasi-yasli-cift-3.jpg
Şerife Yüzücü ve Mustafa Yüzücü

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN