Çöpe atmaya kıyamadı kabuğunu soyup balkonuna astı! Kendisi 30 kuruş kabuğu 17 TL! 4 ton kabukla parayı buldu

Çöpe atmaya kıyamadı kabuğunu soyup balkonuna astı! Kendisi 30 kuruş kabuğu 17 TL! 4 ton kabukla parayı buldu

Geçtiğimiz haftalarda kilosu 30 kuruşa kadar düşen ve dere yatağına dökülerek gündem olan limonun kabukları şimdi değere bindi. Adana’da yaşayan bir vatandaş, çöpe atılmasına kıyamadığı limonları alarak kabuklarını bahçesinde kurutmaya karar verdi. Limonun kabuğunun daha değerli olduğunu söyleyen vatandaş bakın kabuklardan nasıl para kazanıyor…

Adana Kozan’da limonun kilosu 30 kuruşa kadar düştü. Fiyatlardaki düşüşten sonra bazı üreticiler ağaçları keserken bazısı da limonları dere yataklarına döktü. Limon bu derece değer kaybı yaşarken kabuğu ise gittikçe değer kazanıyor. Öyle ki limon kabuğunun kilosu 17 TL’den alıcı buluyor…

adanada-limon-kabugu-satan-kadin-1.jpg

ÇÖPE ATILMASINA DAYANAMADI!

Adana’da yaşayan Aysel Kurt isimli vatandaş ise limonların çöpe gitmesine dayanamadı ve 4 ton limonu evinin bahçesine döktürdü. Üreticinin emeğinin karşılığını almasını istediğini söyleyen Kurt, “Burada yaklaşık 4 ton limon var. Limon kabuğu boya, kozmetik, ilaç sanayisi gibi alanlarda kullanılıyor. Biz de şimdi değerlendirilmesini sağlamak için işe koyulduk.” Dedi.

Kabukları geçirdikleri işlemlerle ilgili de bilgi veren Kurt, “Biz bunu soyuyoruz, iplere asıp kurutuyoruz” dedi.

adanada-limon-kabugu-satan-kadin-2.jpg

KABUĞU KENDİNDEN DAHA DEĞERLİ

Bahçede fiyatı düşen limonun kabuğunun fiyatı ise duyanları şaşırttı. 30 kuruşa satılan limonun kabuğunun kilosu 17 TL’den alıcı buluyor. Yani kabuğu limondan çok daha değerli.

adanada-limon-kabugu-satan-kadin-3.jpg

Son olarak limon kabuğu saklamanın zorluklarını anlatan Kurt, “Limon kabuğundan limonata, limon dondurması, dondurma yapılıyor. Kullanım alanı oldukça geniş. Ancak saklaması çok zor. Suyu çabuk bozulduğu için fabrika olması gerekiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN