Çürüyen metrobüs üst geçidi vatandaşları tedirgin ediyor

Her gün milyonlarca insanın kullandığı metrobüs hattına ulaşımı sağlayan Avcılar Şükrübey üst geçidi, bakımsızlıktan dolayı çürüdü. Son dönemde vatandaşların dikkatini çeken paslanma, üst geçidin bağlantı noktalarını da sıçramış durumda.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde Gümüşpala ile Merkez mahalleleri arasında bulunan Şükrübey üst geçidinin bakımsızlığı, vatandaşları tedirgin ediyor.

D-100 karayolu üzerindeki Şükrübey metrobüs istasyonu üst geçidinde yıllardır bakım yapılmadığını, demirlerde paslanma ve çürüme oluştuğunu dile getiren vatandaşlar, oluşabilecek tehlikelere dikkat çekerek yetkililere seslendi.

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-1.jpg

KÖPRÜNÜN BAĞLANTI YERLERİ PAS İÇİNDE

Üst geçidin demirlerindeki oksitlenmeyi gösteren vatandaşlar, bağlantı yerleri ve taşıyıcı konumundaki ana demir parçalarındaki çürümeye, alt tarafındaki büyük pas ve bakımsızlığa da dikkat çekti.

Merkez Mahallesi tarafından sadece basamaklarla çıkılabilen üst geçitte, Gümüşpala Mahallesi tarafında ise üç katlı rampalı geçiş bulunuyor. Vatandaşlar bu durumun engelliler veya çocuklu aileler için ayrı bir zorluk oluşturduğunu dile getirdi.

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-2.jpg

"PAS ÜZERİNE BOYA ATIYORLAR, MERDİVENLER ÇÜRÜMÜŞ"

Haber Global muhabiri Ali Çiçek'e konuşan bir vatandaş üst geçide ilişkin, "Makine mühendisiyim. Bunlar yapıldığı zaman pas üzerine boya atıyorlar. Çöktü çökecek merdivenler de öyle çürümüş" ifadelerini kullandı.

"DEMİRLER PASLANMIŞ, DÖKÜLMÜŞ YIKILMAK ÜZERE"

Yaya geçidindeki çürümeye dikkat çeken Zeynep Çakmak, "Gördüğüm manzara çok korkutucu. Demirler paslanmış, dökülmüş, yıkılmak üzere. Hiç mi kimsenin dikkatini çekmiyor. Her gün yüzlerce, binlerce kişi inip-çıkıyor. Burası çok yoğun bir yer. Ben anlamıyorum. Belediyelerin birim sorunluları bunları görüp neden tedbir almazlar" dedi.

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-3.jpg

"BİR GÜN BİRİSİ ÖLECEK, BİR ŞEY OLACAK..."

Yaya geçidinin hemen yanındaki bir börekçide çalışan Doğan Şahin ise, "Günde birçok kişi bu köprüde ayağı takılıp düşüyor. Yol üstünde olduğu için kafasını çarpanlar oluyor. Bazı şeylerin görülmesi gerekiyor. Bayağı eski bir köprü. Allah korusun bir gün birisi ölecek, bir şey olacak. Köprü çok eski, yıkılabilir de" dedi.

"YENİSİNİN YAPILMASI, ONARIMDAN DAHA TASARRUFLU OLUR"

Yoldan geçen Kani İmranlı da, "Bazı şeyler için bir şey söylemek gerekmiyor. Buna sadece göz ucuyla bakmanız yeter. Bunun kullanma süresi geçmiş. Kaç yıldır bunun sıkıntısını çekiyoruz" diye konuştu.

Üstgeçidi her gün okula gidip-gelmek için iki kez kullanmak zorunda kalan öğrenci Mert Karaçay, "Üzerinden geçerken veya altından bakarsanız hemen anlayabilirsiniz. Bunu onarmak yerine yenisinin yapılması daha tasarruflu olur" dedi.

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-4.jpg

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-5.jpg

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-6.jpg

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-7.jpg

istanbul-avcilar-sukrubey-metrobus-ust-gecidi-8.jpg

İlgili Haberler