Osmaniye'de sokak hayvanları unutulmadı

Osmaniye'de sokak hayvanları unutulmadı

Hava sıcaklıklarının artışı normalin üzerinde seyreden Osmaniye'de gönüllü veteriner hekimler, sokak hayvanlarını besledi ve sağlık kontrollerini yaptı.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) gönüllü ekipleri ile veteriner hekim Tuğba Acar, kırsal mahallelerde ve çöplük çevresinde popülasyon gözlemleme çalışması yaptı. Ekipler, daha sonra ise sahipsiz sokak hayvanlarına gıda ve su verip, dış parazit enfestasyonu tespit edilen köpeklere ilaç uygulaması yaptı.

SOKAK HAYVANLARINI 'ES' GEÇMEDİLER

HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında 45 derece sıcaklığın sabit gittiğini belirterek sokak hayvanlarının zor günler yaşadığını söyledi. Laçinbala, "HAYTAP kurtarma timleri depremin merkez üslerinden birisi olan Hatay'dan hala çıkmamışken diğer bir kurtarma timimizde, iş birliği yapan yerel yönetimlerle sahaya inmeye devam ediyor. Sokak hayvanlarını da ciddi şekilde etkileyen bu durum nedeniyle bizlerin de sahaya inerek operasyon sayısı ve sağlık durumları konusunda tespit yapmamızı kaçınılmaz hale getirdi” dedi.

'KISIRLAŞTIRMAYA AĞIRLIK VERİLECEK'

Ali Laçinbala, 2 yıldır düzenli tedavi ve kısırlaştırma çalışması yaptıkları Düziçi’nde etrafa çok sayıda köpek atıldığının tespit edildiğini söyleyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şehir merkezinde de yaşamı zorlaştıran düzeye gelen bu popülasyonun deprem döneminde ara vermiş olduğumuz kısırlaştırma programına tekrar başlayarak kontrol altına alınması ve özellikle uyuz tedavilerinin derhal yapılması konusunda yerel yönetimle fikir birliğine vardık. Büyük bahçelerin ve ekim alanlarının şehir merkezine çok yakın olduğu geniş arazide hedefimiz önümüzdeki 2 ay içerisinde yakalanabilen tüm sokak canlarının kısırlaştırılarak tekrar alındığı ortama bırakılması.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN