Düzce 5.9'la sallandı! Adliyede büyük hasar

Düzce 5.9'la sallandı! Adliyede büyük hasar

Düzce'de meydana gelen depremde Düzce Adliyesi hasar gördü. Adliye binasının beton parçaları koptu.

İstanbul ve çevresinde saat 04.08'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Korkutan depremin merkez üssü ise Düzce Gölyaka olarak açıklandı.

1999’daki depremde hasar alan Düzce Adliyesi, 2008 yılında yeni binasına taşınmıştı. Yeni bina da gece yaşanan depremde hasar aldı. Binayı yapan şirket Aras İnşaat’ın 11 kentte daha adliye binasının yanında çok sayıda devlet hastanesi ve kamu binası ihalesi aldığı ortaya çıktı.

5847235.jpg

Deprem sırasında Düzce Adliyesi'nden kopan beton parçaları binanın etrafına döküldü.

17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 depremlerinde aldığı hasar ardından tahliye edilen ve hizmetlerine bir süre çadırlarda devam ettiren Düzce Adliyesi, 2002 yılına kadar da konteynerlerde hizmet vermeyi sürdürdü. Adliye, 2002 yılından 2008 yılının haziran ayına kadar MEB'e ait olan 3 katlı bir okul binasında çalışmalarına devam etti.

07 Haziran 2008 tarihinde taşınılan yeni binasında hizmet vermeye başlayan Düzce Adliyesi, 01 Ağustos 2008 tarihinde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in katılımıyla açıldı.

Büyük Marmara depremleri sonrası açılan yeni bina da gece saatlerinde yaşanan 6 büyüklüğündeki depremle hasar aldı.

5847237.jpg

Binanın ön cephesinin üst kısımları ve çatı bölümünün ön cepheye bakan kısımları döküldü. Kiremitlerin ve granit kaplamaların da yer aldığı dökülen yapı parçaları, adliye girişine düştü.

Depremde hasar gören tek kamu binası olduğu belirtilen adliyeyi yapan Aras İnşaat’ın 11 kentte daha adliye binasının yanında çok sayıda devlet hastanesi ve kamu binası ihalesi almış.

5847236.jpg

Şirketin tamamladığı bazı projeler şöyle:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Kadın Cezaevi, Aksaray 2 bin Kişilik Öğrenci Yurdu, Aksaray 400 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Etimesgut 250 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Hakimevi, Ankara Şaşmaz ve Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ankara Sincan Adliye Sarayı, Denizli Adliyesi, Gazi Hastanesi, Erzincan Stadyumu, Gazi Üniversitesi Teknopark, Gümüşhane Hastanesi, Gaziantep Hastanesi, Gaziantep Adliyesi, Hatay Adalet Sarayı, Kahramanmaraş Adliyesi, Tekirdağ Adliyesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu…

5847235.jpg

Aras İnşaat’ın yaptığı projeler arasında İstanbul Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri de yer alıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Yıldız Riva projesine imza atmıştı.

Şirketin devam eden projelerinden bazıları ise şunlar:

Ankara Sincan 480 Yataklı Devlet Hastanesi, Samsun 4 bin kişilik Öğrenci Yurdu, Yozgat Yerköy 100 Yataklı Devlet Hastanesi, Zonguldak 400 Yataklı Devlet Hastanesi…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN