Düzce'de 5.9'luk deprem: İstanbul da sallandı | Son depremler

Düzce'de 5.9'luk deprem: İstanbul da sallandı | Son depremler

İstanbul ve çevresinde saat 04.08'de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9, Kandilli Rasathanesi de 6.0 olarak açıkladı, merkez üssü ise Düzce Gölyaka. Depremi değerlendiren uzmanlar ise depremin gerçekleşen bölgede beklenmediğini sürpriz olduğunu kaydetti. Düzce'de artçılar devam ederken kalp krizi geçiren 2 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı son açıklamada1'i ağır 93 kişinin yaralı olduğunu ifade etti.

İstanbul’un merkezinde de şiddetli biçimde hissedilen, saniyelerce süren bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depreme ilişkin Kandilli Rasathanesi ve AFAD'dan art arda açıklamalar yapıldı.

BÜYÜKLÜĞÜ 5.9, MERKEZ ÜSSÜ DÜZCE

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'nın (AFAD) verilerine göre saat 04.08'de meydana gelen depremin merkez üssü Düzce Gölyaka.

ess.png

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli'nin verilerine göre deprem 6.5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü daha sonra 6.0 olarak revize etti.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

BAZI VATANDAŞLAR YÜKSEKTEN ATLADI

Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlama sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Depreme ilişkin konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok” açıklamasını yaptı.

SOYLU: ULAŞAN CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

"Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamakta"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde deprem'n ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." bilgisini paylaştı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun." paylaşımını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

VALİ YERLİKAYA: KONUYU TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD'ın verilerine göre Düzce Çilimli'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır" denildi.

NTV canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar olumsuz can kaybı bilgisi yok. Bir takım köylerde ahır yıkıntısı bilgisi var. Taranıyor. Birinci kattan atlama nedeniyle panik nedeniyle yaralanma var. Düzce'de hastanede tedavide. 22 kişi yaralandı. 35 artçı oldu, en büyüğü 4.2. Bu esnada jandarma emniyet bütün ekiplerimiz taramaya devam ediyor" dedi.

KENTTE EĞİTİME ARA

Düzce'de meydana gelen depremin ardından 23 Kasım'da eğitime ara verilmişti. Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 24 Kasım'da da eğitime ara verildiğini duyurdu.

1'İ AĞIR 93 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından depreme ilişkin son durumu aktardı. Bakan Koca depremde 1'i ağır 93 kişinin yaralı olduğunu ifade etti.

Koca'nın açıklaması şöyle;

"Düzce Gölyaka merkezli depremde yaralı sayımız son belirlemelere göre 93'tür. Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı var. Hastanelerimizde halen 17 kişinin tedavisi devam ediyor. Allah tüm afetlerden korusun."

EMNİYET: TÜM GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Düzce depreminin ardından ekiplerin sahada olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verildi.

AFAD, Düzce Gölyaka'da saat 06.50'de 4,3 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

BAKAN SOYLU’DAN UYARI

Depremin merkez üssü Düzce’ye giden Bakan Soylu, artçı sayısını ’70’in üzerinde’ diye verdi ve artçıların süreceğini belirterek, “Hasarlı binalarda durmamak lazım” dedi.

Öte yandan deprem nedeniyle kesilen elektrik 07.00 itibarıyla yeniden verilmeye başladı.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME 4 ARALIK'A KADAR ARA

Düzce Üniversitesinde (DÜ), Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime 4 Aralık tarihine kadar ara verildi. Yurtlarda kalan bazı Düzce Üniversitesi öğrencileri, eğitim öğretime ara verilmesi nedeniyle memleketlerine dönmeye başladı.

5852476.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN