Meteoroloji'den 'sarı' alarm: Depremin vurduğu Düzce'ye bir felaket uyarısı daha

Meteoroloji'den 'sarı' alarm: Depremin vurduğu Düzce'ye bir felaket uyarısı daha

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; 3 il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı. Aralarında depremin vurduğu Düzce'nin de olduğu 3 kentte kuvvetli yağış beklenirken Meteoroloji, bu bölgelerde yaşanabilecek ani sele karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre; genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz Bölgeleri ile (Kastamonu, Sinop hariç) Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batı ve güney, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Kütahya, Uşak, Bolu, Düzce, Zonguldak, Adıyaman ve Şanlıurfa ile Ankara’nın kuzeybatı, Manisa'nın güney ve doğu, Burdur'un doğu, Isparta, İzmir, Balıkesir ve Bursa'nın güney çevrelerinde yerel kuvvetli, Antalya’nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor.

DÜZCE VE ANTALYA'YA SEL UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, depremin vurduğu Düzce'de ise bu gece saatlerinden itibaren il genelinde başlayacak sağanağın, yarın akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli (metrekareye 20-45 kilogram) olması öngörülüyor.

Bu gece saatlerinden itibaren Antalya il merkezi ve doğusunda da sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli (metrekareye 30-75 kilogram) olarak yarın gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle Düzce ve Antalya çevreleri için ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji tarafından Antalya, Şanlıurfa ve Düzce için sarı kodlu uyarı verildi.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği, kuzeydoğu ve doğu kesimlerinde normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Kütahya, Uşak, Bolu, Düzce, Zonguldak, Adıyaman ve Şanlıurfa ile Ankara’nın kuzeybatı, Manisa'nın güney ve doğu, Burdur'un doğu, Isparta, İzmir, Balıkesir ve Bursa'nın güney çevrelerinde yerel kuvvetli, Antalya’nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 KASIM 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-002.jpg

25 KASIM 2022 CUMA GÜNÜ

1-003.jpg

26 KASIM 2022 CUMARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

27 KASIM 2022 PAZAR GÜNÜ

1-005.jpg

28 KASIM 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN