5.9'luk depremde dikkat çeken ayrıntı: 23 yıl sonra aynı fay

5.9'luk depremde dikkat çeken ayrıntı: 23 yıl sonra aynı fay

Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9'luk deprem 12 Kasım 1999'da yine Düzce'de olan 7.2'lik depremi akıllara getirdi. Uzmanlar her iki depremin de aynı fayda gerçekleştiğini belirtti.

İstanbul ve çevresinde saat 04.08'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Korkutan depremin merkez üssü ise Düzce Gölyaka olarak açıklandı. Deprem 12 Kasım 1999 depreminden 23 yıl sonra aynı fayda ve aynı ayda olması dikkat çekti.

Düzce'de 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Katıldığı canlı yayında depreme ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, depremin 23 yıl sonra aynı fayda gerçekleştiğini belirterek "Orada bir deprem olması için 23 yıl yetmiş." dedi. Depremin aynı ayda olması da dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN