Uzman isimler depremi yorumladı: 'Beklemiyorduk sürprizdi'

Uzman isimler depremi yorumladı: 'Beklemiyorduk sürprizdi'

Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9'luk depremin ardından deprem uzmanlarından yorumlar geldi. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, "Sürpriz bir depremdi. Artçılar olacaktır." dedi.

İstanbul ve çevresinde saat 04.08'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Korkutan depremin merkez üssü ise Düzce Gölyaka olarak açıklandı. Depremin ardından uzman isimlerden açıklamalar geldi.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış depremi 'sürpriz bir deprem' olarak niteledi. Barış, "Gölyaka'nın iki büyük depremi yaşamış ve enerjisini boşaltmış olması gerekiyordu. Bu sürpriz bir depremdi. 4.9'lara kadar hissedilir artçılar olacaktır." ifadelerini kullandı.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYELİM"

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz de artçı depremlerin olacağını belirtti. Tüysüz, katıldığı canlı yayında “Artçılar olabilir. Hasarlı binalara girmeyelim. Ancak daha büyük bir deprem beklemiyoruz şu anda.” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN