Efeler Belediyesi, içinde bulunduğu mali tablonun sonuçlarını şeffaf bir şekilde gözler önüne serdiğini duyuran bir açıklama yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kesintileri sonucunda İller Bankası'ndaki belediye ödeneklerinden kalan bütçe ile personelin maaşlarının tamamını ödeyemediklerini de açıklayan belediye konu ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Son 4 ay içerisinde, İller Bankası aracılığıyla belediyemize gönderilmesi gereken ödeneklerden yapılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kesintileri toplamda 130 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu ay İller Bankası’ndan 66 milyon 381 bin TL’lik ödeme beklenirken, yaklaşık 23 milyon TL kesinti yapılmıştır. Bu durum, sadece Efeler Belediyesi’ni değil, aynı zamanda belediyemizde büyük bir özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarımızı da derinden etkilemektedir.
Bu kesintiler, önceki dönem Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ödemediği SGK borçlarının dışında, hükümetin Cumhuriyet Halk Partili belediyelere uyguladığı sistematik baskıların bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Ne yazık ki, bu haksız uygulamalar yerel yönetimlerin halka hizmet etmesini zorlaştırmakta ve çalışanlarımızı mağdur etmektedir.
Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyor, çalışanlarımızın alın terini ve emeğini korumak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu ay, SGK ve vergi ödemeleri hariç olmak üzere, yalnızca personel giderimiz yaklaşık 80 milyon TL’dir. Oysa bu ayki kesintilerin ardından İller Bankası’ndan kalan bütçemiz yaklaşık 43 milyon TL’dir. Elimizdeki bütçe ile sahadaki çalışma arkadaşlarımızın maaşlarının dörtte üçünü ve kalan personelimizin maaşlarının ise yarısını ödeyebileceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın maaşlarının kalan kısmını da en kısa sürede ödeyerek bu geçici mağduriyeti ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.
Nisan ayı Belediye Meclis Toplantımızda oybirliğiyle kabul edilen 75 milyon TL’lik kredi başvurumuz, şu anda İller Bankası’nda onay aşamasındadır. Kredimizin onaylanması durumunda mali tablomuz bir nebze de olsa toparlanacaktır. Halkımıza sunduğumuz hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi ve emekçi arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını tam ve zamanında verebilmek için tüm baskı ve zorlamalara rağmen elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz."
