Esenyurt’un ilk Emekli Evi hizmete açıldı: Uygun fiyatlarla haftanın 7 günü emeklilere ve mahalle halkına hizmet verecek

Esenyurt’un ilk Emekli Evi hizmete açıldı: Uygun fiyatlarla haftanın 7 günü emeklilere ve mahalle halkına hizmet verecek

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki ilk emekli evini Aşık Veysel Mahallesi’nde vatandaşların hizmetine sundu. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde kısa sürede yapımı tamamlanan Lavanta Emekli Evi, uygun fiyatlarla haftanın 7 günü emeklilere ve mahalle halkına hizmet verecek.

Açılış törenine Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un yanı sıra Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günlük yaşamda emeklilere ve mahalle halkına sosyal bir alan sunması hedeflenen Lavanta Emekli Evi, uygun fiyatlarla hizmet verecek. Törende konuşan Başkan Vekili Can Aksoy, tesisi sadece emeklilere değil, gençlerle emeklilerin bir arada vakit geçirebileceği bir alan olarak tasarladıklarını belirtti. “Bu tarz sosyal tesisler, mahallelerin buluşma noktaları olması açısından önemli. Bu tesiste emekli evi konseptini deneyeceğiz. Vatandaşlarımızdan alacağımız geri dönüşlerle diğer projelerimizi şekillendireceğiz” dedi.

İlçeye önemli yatırımlar!

Aksoy, konuşmasında ilçede devam eden kamu yatırımlarına da değinerek; Barbaros Mahallesi’nde 24 derslikli bir okulun temelinin atıldığını, Gökevler’de 85 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Esenyurt Adliyesi projesinin bu yaz başlayacağını, kadın-çocuk hastanesi için 49 dönümlük bir alanın değerlendirildiğini, ayrıca 40 aile sağlığı merkezi ve 8 adet 112 tesisi için Sağlık Bakanlığı’na tahsislerde bulunulduğunu aktardı.

Okul projeleri ile eğitime destek...

Ayrıca Esenyurt’un beşinci lise kampüsü projesinde ilerleme sağlandığını, bu kampüsle birlikte şehir içindeki boşalan okul binalarının ilkokula dönüştürülerek çocuklara daha yakın eğitim imkânı sunulacağını belirtti. Konuşmasını, “Lavanta Emekli Evi’nin, mahalle halkı ve emeklilerimiz için güzel anıların biriktiği bir mekan olmasını diliyorum,” sözleriyle tamamlayan Başkan Vekili Aksoy, törenin ardından vatandaşlarla birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN