Büyükşehir Belediyesi Emek Kafe Sağlıklı Yaş Alma Atölyesi’nde gerçekleştirilen söyleşi, Alzheimer ve demans konusunda doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşları bir araya getirdi.
ALZHEİMER VE DEMANS TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI
Alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Nilgün Çınar’ın konuk olduğu söyleşide, Alzheimer ve demans hastalıklarına ilişkin merak edilen pek çok konu ele alındı. Hastalıklarla ilgili doğru bilinen yanlışların masaya yatırıldığı buluşmada; Alzheimer’ın belirtileri, tanı süreci, erken tanının önemi ve hastalığın ilerleyişine ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Çınar, Alzheimer ve demans sürecinde doğru bilgilendirmenin, bilinçli yaklaşımın ve toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekti.
“BİLGİLENMEK, FARK ETMEK VE BİRLİKTE KONUŞMAK”
Söyleşide, Alzheimer ve demansın yalnızca bireyleri değil, aileleri ve yakın çevrelerini de etkileyen bir süreç olduğuna vurgu yapılırken, hastalıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın ve bilinçli yaklaşımın önemi üzerinde duruldu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşma, karşılıklı sohbet ve soru-cevap bölümüyle devam etti. Katılımcılar, uzman görüşleri eşliğinde Alzheimer ve demans konusunda bilgi edinme, merak ettikleri sorulara yanıt bulma ve farkındalıklarını artırma fırsatı yakaladı.
