Finans uzmanını 15 milyon lira dolandırdılar

Finans uzmanını 15 milyon lira dolandırdılar

Türkiye'deki yabancı bir bankanın yönetim kurulu üyesi olan Aysun Mercan, dolandırıcıların hedefi oldu. Finans uzmanı Mercan'ı dolandıran şüpheliler, Mercan'ın 4 seferde 15 milyon lirasını alıp kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Türkiye'deki bir yabancı bankanın yönetim kurulu üyesi Aysun Mercan, 4 seferde 15 milyon lirasını kaptırdığı telefon dolandırıcılarından şikayetçi oldu. Finans uzmanı Mercan, sözde polisler tarafından "Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı" denilerek hedef alındı. Kendisini Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser olarak tanıtan dolandırıcı, kimlik bilgilerinin FETÖ'nün eline geçtiğini iddia edip, operasyonu yapacak sözde savcının adını ve telefon numarasını verdi.

Dolandırıcı, Mercan'ın güvenini kazandıktan sonra banka hesaplarındaki paralarını istedi. Parayı çeken Aysun Mercan, kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak yanına gelen ve önceden belirlenen "Kartal" parolasını söyleyen şebeke üyesine paraları teslim etti.

DOLANDIRICILAR EVİNİ SATTIRDI

Dolandırıcılar, Kadıköy'deki evinin de satılması gerektiğini söyledikleri Mercan'ı, evini sattırana kadar bir ay boyunca telefonla aradı. Evi yarım milyon dolara satan Aysun Mercan, sözde polislerle bilgiyi paylaştıktan sonra Fatih'e giderek tüm parayı dolandırıcılara verdi. İkametine giden Mercan, günlerce telefonu çalmayınca dolandırıldığını anladı.

Dört seferde 15 milyon lirasını kaptıran Aysun Mercan, polis merkezine giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN