Fırtına hayatı felç etti! Kendilerini sokağa attılar

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından birçok şehri fırtına vurdu. İstanbul Sancaktepe'de 5 katlı bir binanın çatısı uçtu. Bina sakinleri ise korku ve panikle kendilerini sokağa atarken Bursa'da bir marketin önünde bulunan çerez dolabı metrelerce sürüklendi. Vatandaşlar saatteki hızı 66 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle uçmamak için direklere tutundular. Sakarya’da lodos çınar ağacını devirdi. 4 aracın üzerine devrilen ağaç, bir aracı ise tamamen kullanılamaz hale getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından birçok ilde fırtına ve sağanak yağış etkisini gösterdi. Sancaktepe’de şiddetli rüzgar 5 katlı bir binanın çatısını uçurdu. Yerinden çıkarak havada asılı kalan çatı parçaları, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek indirildi. Bina sakinleri ise korku ve panikle kendilerini sokağa attı.

5839020.jpg

“ÇATI UÇTUĞUNDA AŞAĞIDA ARAÇLAR VE İNSANLAR VARDI, ÇOK ŞÜKÜR KİMSEYE BİR ŞEY OLMADI”

Bina sakinlerinden Yusuf Culfa, ”Saat 16.50 sıralarında bir afet oluştu. Rüzgar çatıyı kaldırdı. Hayati tehlike oluşunca biz itfaiye ekiplerini aradık. Geldiler müdahale ettiler. Çatıdan kopan parçaları keserek aşağıya indirdiler. Biz de tekrardan çatımızı onardık. İlk çatı uçtuğunda aşağıda araçlar ve insanlar vardı, çok şükür kimseye bir şey olmadı” dedi.

5839024-001.jpg

İZMİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ

İzmir’in bazı ilçelerinde etkili oldu. Kentin farklı ilçelerinde cadde ve sokaklar, kısa sürede etkili olan sağanak ile göle döndü.

5837258.jpg

Bornova ilçesinde kanalizasyonlarda taşma meydana geldi, iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi için çalışma başlattı. Sağanakla birlikte tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf su baskınlarına karşı teyakkuza geçti. Çarşı esnafı ellerinde fırçalarla su girmesine engel olmaya çalıştı. Bazı dükkan ve hanlarda su baskını yaşandı.

5837759.jpg

SÜRÜCÜLERİN ZOR ANLARI

İzmir'de etkili olan yoğun yağış nedeniyle Buca ilçesinde de yollarda su birikintileri oluşunca sürücüler, zor anlar yaşadı. Koşu Yolu Caddesi, kısa sürede göle döndü; sürücüler ise araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Zaman zaman yükselen sular nedeniyle bazı araçların plakalarının düştüğü görüldü.

cuneyt-cakir-veda-etti.jpg

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR BAŞLADI

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'da şiddetli rüzgar ile birlikte yağmur da etkili olmaya başladı. Bu sırada dışarıda olan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Taksim'de yürümekte zorlanan vatandaşların şemsiyesi ters döndü. Beyazıt'ta ise vatandaşlar yağmurdan duraklara sığınarak korunmaya çalıştı.

5837124.jpg

HAREM OTOGARI'NDA YAZIHANENİN ÇATISI UÇTU

Üsküdar'daki Harem Otogarı’nda saat 14:00 sıralarında şiddetli rüzgar nedeniyle bir otobüs firmasının yazıhanesinin çatısı uçtu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

AVCILAR'DA DALGALAR SAHİLİ DÖVDÜ

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul'daki bazı deniz otobüs seferleri iptal edilirken sahil boyunda dalgalar eksik olmadı. Avcılar'dan Küçükçekmece sahiline kadar uzanan şeritte dalgaların boyu zaman zaman 4 metreyi buldu. Geçen yıl dalgaların etkisi ile yıkılan sahildeki beton ile iskelenin bir bölümünün hasar gördüğü alanda da dalgalar eksik olmadı.

FIRTINA BURSA'DA DOLABI UÇURDU

Bursa’da saatteki hızı 66 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle vatandaşlar uçmamak için direklere tutunular. Osmangazi'de bir marketin raflarını da fırtına vurdu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle ipleri kopan çerez dolabı metrelerce cadde üzerinde gitti.

5836268.jpg

O anda yol üzerinden gelen sürücüler birbirlerini korna çalarak uyarırken, sesleri duyan market sahibi Recep Yurtseven kaza olduğunu düşünerek hemen dışarıya çıktı. Fakat yol üzerinde bağladığı standın hızla aşağı doğru gittiğini gördü.

5836267.jpg

Hızla elindekileri bir kenarı bırakan Yurtsever, hemen dolabın peşinden koştu. Dolabı araçlara zarar vermeden yakalayan hızlı marketçi, “Nasıl koştuğumu hatırlamıyorum” dedi.

5836266.jpg

"NASIL KOŞTUĞUMU HATIRLAMIYORUM"

Recep Yurtseven,” Rüzgardan dolayı işyerimin önüne yaprak geliyordu. 'Ben de içeri girmesin' diye onları temizleyip dükkana girdim. Arkadan korna sesleri duydum. Kaza oluyor sanıp arkamı döndüm. Yola baktığımda bağladığım stantın arabaların üzerine doğru gittiğini gördüm. Elimde ne varsa hemen fırlatıp stantın peşinden koştum ama nasıl koştuğumu, nasıl yakaladığımı hatırlamıyorum. Güvenlik kamerasına baktığımda nasıl yakaladığımı anladım. Çok şükür bir araca bile zarar gelmedi. Verilmiş sadakamız varmış” diye konuştu.

SAKARYA’DA ÇINAR AĞACI 4 ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ, 1'İ KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Sakarya’da etkili olan lodos Adapazarı ilçesinde çınar ağacını devirdi. 4 aracın üzerine devrilen ağaç 1 aracı ise tamamen kullanılamaz hale getirdi. Facianın eşiğinden dönülen olayda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise sevindirdi.

5837305.jpg

Meteoroloji genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarılar sonrasında etkisini sürdüren lodos, Adapazarı ilçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan çınar ağacını devirdi. Park halindeki araçların üzerine düşen ağaç, bir otomobili kullanılmaz hale getirirken 3 araçta da maddi hasar oluşturdu.

5837306.jpg

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve Sakarya Büyükşehir Belediye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipleri yaptıkları inceleme sonrasında ağacı bulunduğu yerden kaldırmak için çalışma başlattı. Aracı kullanılamaz hale gelen Zafer Koç, öğretmen olan eşinin okula gitmek için aracı park ettikten sonra olayın gerçekleştiğini aktardı.

“EŞİM HER ZAMAN BURAYA PARK EDERDİ ARACINI”

Eşinin aracı park ettiğini ve okula gittiğini aktaran Zafer Koç, “Şükürler olsun herhangi bir can kaybı yok. Eşim her zaman buraya park ederdi aracını. Karşı taraftaki okulda da öğretmen kendisi, çocuklarım da orada okuyor. Her zamanki gibi çocuklarımla birlikte buraya gelmiş aracı bırakmış ve okula geçmişler. Tam okula girdiği esnada ağacın sallandığını görmüş, o sırada rüzgar da varmış tabi. Ve bir anda ağaç gürültüyle yıkılmış. Geri gelip baktığında aracı bu halde bulmuş. Maalesef görünmez kaza” dedi.

LODOS ESTİ, OTOPARK DENİZLE BİRLEŞTİ

Kocaeli’de kısa süreli şiddetli lodos etkisini gösterdi. Kentin en uğrak noktalarından İzmit Sahili, lodostan olumsuz etkilendi. Denizden taşan dalgalar, yürüyüş yollarını ve otopark alanlarını doldurdu. Vatandaşlar yaya olarak geçmekte güçlük yaşarken, araç sürücüleri de rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Her lodos veya yağmurda aynı sorunun ortaya çıktığını belirten vatandaşlar, yetkililerden çözüm bulunmasını istiyor.

5838442.jpg

BÜYÜKÇEKMECE'DE SAHİLDE LODOS MANZARALARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde fırtına uyarısı yapmıştı. İstanbul'da fırtına ve Lodos, öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteriyor. Sahil kesimlerinden, Büyükçekmece'de lodos dev dalgalar oluşmasına sebep oldu. Sahilde yürüyüşe çıkanların bir kısmı yürümekte güçlük çekerken, bir kısmı ise fırtınaya aldırmadan denizde oluşan dalgaların fotoğrafını çekti, manzarayı izledi.

5838667.jpg

KADIKÖY'DE ŞİDDETLİ LODOS ETKİLİ OLDU

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan lodos etkisini kent genelinde sürdürüyor. Lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluşurken dalgalarla birlikte kıyıya kırmızı yosunlar vurdu.

5838912.jpg

EDİRNE’DE ŞİDDETLİ LODOS ÇATIYI UÇURDU

Edirne’de şiddetini zaman zaman artıran lodos sebebiyle bir binanın çatı kaplaması uçtu. Keşan'da meteorolojinin uyarılarının ardından şiddetli lodos etkisini gösterdi. Bölge genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar, Keşan’da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

5838970.jpg

İlçede bir binanın çatı kaplaması rüzgara dayanamayarak monte edildiği yerden havalandı. Yere düşmeyen parça için ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevrede önlem alarak, ardından çatıya çıkan ekipler, yerinden oynayan çatı parçalarını aşağıya indirdi.

5838971.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN