Gaspçılar kol geziyor, bekçiler nerede? 3 kuruş için 72 yaşındaki adamı öldürdüler

Gaspçılar kol geziyor, bekçiler nerede? 3 kuruş için 72 yaşındaki adamı öldürdüler

Samsun'da parkta yürürken yanına gelip para isteyen 2 kişi tarafından feci şekilde darp edilerek 72 yaşındaki adam, 10 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, 2017 yılında yeniden hizmete başlayan bekçilerin, sokaklarda yaşanan bu tür gasp, şiddet, zorbalık vakalarına müdahalede daha disiplinli olmalarını istiyor.

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi Batıpark'ta 17 Kasım 2022 Perşembe günü akşam saatlerinde Hasan Cin, ailesiyle birlikte parka gitti.

Ailesinden ileride yürürken yanına gelen 2 kişi, adamdan para istedi. Şahıslara para vermeyen Hasan Cin, 17 ve 16 yaşındaki saldırganlar tarafından darp edildi.

bekciler-ne-is-yapiyor.jpg

KAFASINI KALDIRIMA ÇARPTI, 10 GÜN KOMADA KALDI

Aldığı darbeler sonucu yere 72 yaşındaki adam, kafasını kaldırıma çarptı. Ailesinin yardımına koştuğu Hasan Cin, ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Hasan Cin yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Kasım 2022 Cumartesi günü hayatını kaybetti.

AYNI GÜN 4 KİŞİYİ DARP ETMİŞLER

Polis olayla ilgili K.Ö.D. ve B.Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan araştırma sonucu söz konusu şahısların 3 ayrı olayda para isteyip vermedikleri için 4 ayrı kişiyi darp edip yaraladıkları tespit edildi.

Soruşturma devam ediyor.

Yaşanan olaya sosyal medyada tepki gösteren vatandaşlar, sokaklarda yaşanan gasp, hırsızlık, kavga, maganda zorbalığının önlenmesi için bekçilerin daha aktif rol almasını İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden talep ediyor.

hasan-cin.jpg
Hasan Cin

TÜRKİYE'DE KAÇ BEKÇİ GÖREV YAPIYOR?

1974 yılında bekçi alımları, 2017 yılında yeniden başladı.

2017 Nisan ayında çıkarılan 690 sayılı kanun hükmünde kararname ile yeniden bekçi alımı gerçekleştirildi.

18 Haziran 2020 tarihli 7245 sayılı kanun ile birlikte 'Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Kanunu' olarak düzenlenip günümüz koşullarına uyarlandı.

Türkiye genelinde 28 bin 773 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapıyor. Her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni bekçi alımları yapılıyor.

bekcilerin-gorevleri-neler.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN