Giyim mağazası, Türkiye'de Türkçe bilen personel arıyor

İstanbul'da bir giyim mağazanın vitrinine asılan "Türkçe bilen eleman aranıyor" ilanı kamuoyunda gündem oldu. Müşterilerinin çoğu yabancı olan mağazanın, yabancı satış personeli çalıştırdığı, az sayıdaki Türk müşteriler için bu ilanı paylaştığı öğrenildi.

İstanbul'un Şişli ilçesindeki lüks semti Nişantaşı'nda bir mağazanın vitrinine "Türkçe bilen eleman aranıyor" ilanı asıldı.

Çevredeki çoğu tekstil mağazasının operatör, dikişçi ya da manken aradığı ilanların arasında Türkiye'de Türkçe bilen satış elemanı aranması dikkat çekti.

nisantasi-turkce-bilen-personel-araniyor-ilani.jpeg

"NİŞANTAŞI'NDA KENDİMİ YABANCI HİSSEDİYORUM"

Kanal D Ana Haber bülteninde yayınlanan habere göre, mağazadaki ürünlerin tamamı Türkiye'de üretiliyor. Fakat firma ortaklarının İranlı ve Arap, çalışanların ise Suriyeli olduğu belirtiliyor.

Müşterilerinin yüzde 80'i yabancı olan mağaza, yüzde 20'lik Türk müşterileri için Türkçe bilen satış elemanı arıyor.

İlanı gören bir vatandaş, "Gören herkes şaşırıyor, bizler de çok şaşırdı. İstanbul'un göbeği burası, Türkiye'de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda" ifadelerini kullandı.

turkce-bilen-personel-ilani.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN