Glütensiz Kafe kapılarını açtı

Glütensiz Kafe kapılarını açtı

Kütahya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını bir adım daha ileri taşıyacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Çölyak hastalarımız ve glüten hassasiyeti yaşayan vatandaşlarımız için hayata geçirilen Glütensiz Kafe’nin açılış töreni Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.



Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, açılışın bir farkındalık yaratmak, bir yaraya merhem olmak, bir hayali gerçeğe dönüştürmek üzere gerçekleştirildiğini belirterek, “Burada bir mesele var. Adını sıkça duyduğunuzdan hiç şüphem yok; Çölyak hastalığı ve glüten hassasiyeti. Bir tabak çorbanın içindekileri tek tek sorgulamak zorunda kalan, markette saatlerini içerik okuyarak geçiren, dışarıda arkadaşlarıyla rahatça yemek yiyemeyen, hatta sırf bu yüzden sosyal hayattan uzaklaşan insanlar var. İşte biz bugün, onların yalnız olmadığını, bu şehirde her bireyin değerli ve özel olduğunu göstermek için buradayız” dedi.

“Sağlıklı Yaşamı Herkes İçin Erişilebilir Kılmaya Söz Verdik”

Bu projenin bir empati projesi olduğunun altını çizen Kahveci, “Bu projenin en güzel malzemesi, içinde taşıdığı sevgi ve anlayış. ‘Sağlıklı beslenme, bir yaşam tarzıdır’ dedik ve sağlıklı yaşamı herkes için erişilebilir kılmaya söz verdik. Biz, göreve geldiğimiz günden bugüne yaptığımız gibi, bundan sonra da her kesimimiz için; engellilerimiz için, yaşlılarımız için, çocuklarımız için, hassasiyet taşıyan tüm vatandaşlarımız için bu duyarlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da, herkesi gören ve duyan bir belediyecilik anlayışıyla yol alındığını ve bu anlayıştan vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Kahveci, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Glütensiz Kafe’nin şehre ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dua okunması, kurdele kesimi ve glütensiz lezzetlerin ikramı ile devam eden Glütensiz Kafe açılış törenine; Kütahya Belediye Başkan Eyüp Kahveci, Kütahya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tamer Yenikaya, Kütahya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Münüre Kara, Kütahya CHP Merkez İlçe Başkanı Zeliha Sarı, Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Sayın Yusuf Altay, Kütahya Çölyak ve Fenilkötünöri Metabolik Kalıtsal Hastalıklar Derneği Başkanı Nuray Kolcu Sayıner, başkan yardımcıları, birim müdürlerimiz, muhtar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN