Hakkari Valiliği'nden olaylı yürüyüşle ilgili açıklama: Algı için arbede esnasında kendilerini yere attılar

Hakkari Valiliği'nden olaylı yürüyüşle ilgili açıklama: Algı için arbede esnasında kendilerini yere attılar

Hakkari Valiliği Yüksekova ilçesindeki olaylı yürüyüşe ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Grup içindeki milletvekilleri, görevlilerimiz tarafından darbedildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır" denildi.

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde dün HDP Milletvekilleri Sait Dede ve Habip Eksik'in de katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "yasa dışı" olduğu yönündeki uyarılara rağmen sürdürülmek istenmesi üzerine görevlilerce orantılı güç kullanılarak sonlandırıldığını bildirdi. Yürüyüşte çıkan arbedede HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik'in bacağı kırılmıştı.

"ÖCALAN'IN TUTUKLULUĞUNU PROTESTO ETMEK AMACIYLA TOPLANDILAR"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütüne müzahir oluşumlar" tarafından dün saat 14.00'te Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi'nde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutukluluğunu protesto etmek amacıyla toplanan, aralarında HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP İl Başkanı Lokman Özdemir ve İlçe Başkanı Şoreş Diri'nin de bulunduğu 45 kişilik grubun sloganlar atarak yürümeye başladığı belirtildi.

"EYLEM YASA DIŞI"

Gruptakilerin "Yasaklama kararının bulunduğu, yapılan eylemin yasa dışı ve terörü desteklemeye yönelik olduğu" yönündeki uyarılara rağmen eyleme devam ettikleri belirtilen açıklamada, bunun üzerine orantılı güç kullanılarak "yasa dışı" eylemin sonlandırıldığı ve grubun dağılmasının sağlandığı ifade edildi.

"KENDİLERİNİ YERE ATTILAR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Grup içindeki milletvekilleri, görevlilerimiz tarafından darbedildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır. Yasa dışı şekilde yapılmak istenen bu eyleme katılanlarla ilgili gerekli adli işlemler devam etmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN