Hakkari'de PKK'nın eğitim amaçlı kullandığı 7 katlı mağarada 3 terörist cesedi bulundu

Hakkari'de PKK'nın eğitim amaçlı kullandığı 7 katlı mağarada 3 terörist cesedi bulundu

Hakkari'de jandarma özel harekat ve komando timlerince sürdürülen Eren Abluka-37 Operasyonu kapsamında bir mağarada, 3 teröriste ait ceset bulunduğu bildirildi. Ayrıca mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Eren Abluka-37 Operasyonu sürüyor. İçişleri Bakanlığı, operasyon kapsamında Hakkari'de teröristlerce eğitim kampı olarak kullanılan 7 katlı mağarada, 3 teröristin cesedi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

EĞİTİM KAMPI OLARAK KULLANILIYORMUŞ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Eren Abluka-37 Operasyonu kapsamında Hakkari Kavaklı köyü kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince istihbarata dayalı nokta operasyonu gerçekleştirildi. Jandarma özel harekat ve jandarma komando timlerince gerçekleştirilen operasyonda PKK'nın eğitim kampı olarak kullandığı 7 katlı mağara tespit edildi.

basliksiz-1-001.jpg

MAĞARA İMHA EDİLDİ

Yapılan arama çalışmasında 3 teröriste ait ceset bulunurken; 1 kalaşnikof tüfek ve şarjörü ile 28 mermi, 240 doçka mühimmatı, 2 uçaksavar mühimmatı, 1 basınçlı gaz tüpü, 17 gaz maskesi, 9 gaz maskesi filtresi, 2 dikiş makinesi, 1 yazıcı, 64 bardak, 1 jeneratör ele geçirildi. Operasyon sonrası mağara imha edilerek, kullanılamayacak duruma getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN