Hopa'da emeklilerden 'zam yağmuru' protestosu: Şemsiyelerle sokağa indiler

Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa ve Kemalpaşa Şubesi üyeleri, her gün gelen zamları ve vergi oranlarındaki artışı protesto etmek için sokaklara indiler. Emekliler zamlardan korunmak için ellerindeki şemsiyeleri açarak yürüyüş yaptı.

Son günlerde vatandaşlar zam haberleri ile uyanıyor. Bu zamlara tepki gösteren, Tüm Emekliler Sendikası Hopa Şubesi üyeleri, sokaklarda şemsiyeli yürüyüş gerçekleştirerek gelen zamları protesto etti. Sendikanın Hopa Şubesi Başkanı Sami Aydın, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"EMEKLİ PİYASADAKİ ZAMMIN ALTINDA EZİLİYOR"

“Temmuz ayı bizleri büyük bir felakete soktu ve emekliler gerçekten zor bir durumda. Alınan maaşlara zamlar, piyasadaki zamlar arasında dağlar kadar fark var. Biz daha önce sendika olarak zamlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak emeklilere ve yetkililere duyurmaya çalıştık. Bugün de şemsiyelerle birlikte yaşanan zam yağmurunda ezilmemek için eylem gerçekleştirdik. Eylemde bildirimizi dağıttık ve içerik olarak da emeklilerin taleplerini ve zamların durdurulmasını ve emeklilere verilmesi gereken zammın en az insanca yaşayacak düzeyde olması gerektiği içeriğe sahipti."
sendika.jpg

EYLEMLERİN DEVAM ETMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Eylemlerinin devam etmesi gerektiğini, Hopa şubesi olarak ve genel merkezinde benzer düşünce içerisinde olduğunu söyleyen Aydın, "Sadece Tüm Emekliler Sendikası sokağa çıkması yetmiyor, demokratik kitle örgütlerinden, meslek odalarından ve zamlara karşı olan ve zamlara boğulan her kişi ve her bir kurumunda sokağa çıkması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bölgesel bir miting düzenlenebilir ve bunun çalışması içerindeyiz. Ama Tüm Emekliler sendikası olarak biz yine sokaklarda olacağız, basın açıklamalarıyla, bildirilerimizle halkımızı bilgilendireceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz” diye ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN