İBB'den Validebağ'da nöbet tutanlara mobil büfe desteği

İBB'den Validebağ'da nöbet tutanlara mobil büfe desteği

İBB, Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na iş makineleriyle girmesinin ardından bölgede nöbet tutmaya başlayan vatandaşlara destek olmak adına mobil büfe gönderdi.

AK Partili Üsküdar Belediyesi, bu sabah saat 05.00 sıralarında, Anadolu Yakası'ndaki en büyük ikinci yeşil alan ve birinci derece doğal sit alanı olan, 130 kuş türüne ev sahipliği yapan 354 bin metrekarelik Validebağ Korusu'na iş makineleri yolladı.

Üsküdar Belediyesi ekipleri, korunun girişine moloz ve kum döktü.

Birinci derece doğal sit alanı olan bu önemli koruya sahip çıkan vatandaşlar, belediyenin bu çalışmasına tepki göstererek moloz ve kum dökmelerine engel olmaya çalıştı. Vatandaşlar ve belediye çalışanları arasında gerginlik yaşandı.

MOBİL BÜFENİN GİRİŞİNE ENGEL OLDULAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), nöbet tutan vatandaşlara gıda ve su desteği sağlamak amacıyla alana mobil büfe gönderdi. Fakat korunun güvenlik personeli, kapıları kapatarak büfenin içeri girmesine bir müddet engel oldu.

vld.jpg

ENGELLİ MİLLETVEKİLİ İÇERİDE MAHSUR KALDI

Kapıların kapatılması ayrıca, nöbet tutan vatandaşlara destek olmak için gelen HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu'nun da tekerlekli sandalyesiyle içeride mahsur kalmasına neden oldu. Piroğlu, "Burada hukuk tanımazlığın doruklarından birini yaşıyoruz. Üsküdar Belediyesi, İBB'ye kapıyı kilitledi. Yani bir kamu aracının kamu arazisine girişini yasaklıyor. İkincisi; ben engelli bir milletvekiliyim, bu kapıdan girdim. Kapıyı kilitlemiş, ben dışarı çıkamıyorum" dedi.

Milletvekili Piroğlu ve vatandaşların yoğun çabaları sonucu güvenlik görevlileri kapıları açtı ve mobil büfe alana girerek, saatlerdir oradan ayrılmayan vatandaşlara su ve gıda desteği sağladı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Avukat Onur Cingil, doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'nun Millet Bahçesi yapılması kararına, konuya ilişkin Koruma Kurulu kararına, yol yapımı ve rulo çim döşeme ihalelerine ilişkin yürütmeyi durdurma kararları aldıklarını söyledi. Cingil, gerçekleştirilmek istenen bu adımlara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Bunun yanında vatandaşlar, Üsküdar Belediyesi'nin alana boşalttığı kumu poşetlerle toplayıp dışarı çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN