Validebağ Korusu’nda ‘Rehabilitasyon Projesi’ ihalesine iptal kararı

Validebağ Korusu’nda ‘Rehabilitasyon Projesi’ ihalesine iptal kararı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’nda Üsküdar Belediyesi’nin ‘Rehabilitasyon Projesi’ ihalesini İstanbul 11’inci İdare Mahkemesi iptal etti.

Validebağ Korusu’nda belediyenin ihalesine iptal kararı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu’nda Üsküdar Belediyesi’nin ‘Rehabilitasyon Projesi’ ihalesine karşı uzun zamandır bölge halkı pek çok protesto düzenledi. Nitekim İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Projenin, ‘telafisi güç zararlara neden olabileceği’ kaydedilen kararda şu ifadelere yer verildi:

''Hukuka aykırılığı Mahkeme kararı ile ortaya konulan Komisyon kararlarına ve dava açma aşamasında yürütmesi durdurulan imar planlarına dayalı olarak davalı idarece bahse konu taşınmazın ihaleye çıkılmasına ilisşkin tesis olunan dava konusu Koruma Rehabilitasyon ve Düzenleme Yapım İşi-Ekap ihalesi işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.''

14.jpg

Davanın avukatı Onur Cingil, sosyal medya hesabı üzerinden şunları kaydetti:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN