İmamoğlu'ndan Validebağ nöbetine destek: Kararlı olacağız ama...

İmamoğlu'ndan Validebağ nöbetine destek: Kararlı olacağız ama...

İBB Başkanı İmamoğlu, Validebağ Korusu'nda nöbet tutan vatandaşları ziyaret etti. İmamoğlu, hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi: Kararlı olacağız ama bir yandan da uzlaşmaya, konuşmaya ve süreci bir arada yönetebilmeye çalışma zorunluluğumuz var.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Validebağ Korusu için nöbet tutan bölge sakinlerini ziyaret etti. Burada konuşan İmamoğlu, hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sürecin herkesle konuşarak devam etmesini gerektiğini belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mevzuda, sizlerle ve bizlerle makul bir zeminde konuşmaya, tartışmaya ve bir yön bulmaya çalıştığı sürece, bizim en sağlıklı ortağımız kimse, bizim karşımızda değildir. Buna Üsküdar Belediye Başkanı da dahildir, Üsküdar Belediye Meclisi de dahildir, bütün siyasiler de dahildir. Çevre Bakanı da dahildir."

"KARARLI OLACAĞIZ AMA..."

İmamoğlu'nun açıklamalarının devamı şöyle:

"Bu, süreçte taviz veren taraf olacağız anlamına gelmiyor. Doğruyu, onlara da anlatabilmek anlamına geliyor. Benim bu konulardaki kararlılığımı, belki en iyi sizler biliyorsunuz. Kararlı olacağız ama bir yandan da uzlaşmaya, konuşmaya ve süreci bir arada yönetebilmeye çalışma zorunluluğumuz var.

Çünkü, hep beraber yönetiyoruz. Bazen yetki birine geçiyor, bazen öbürüne geçiyor. Günün sonunda benim önerim şu: Burada, çok kıymetli bir süreç yöneten gönüllü arkadaşlarımız var. En büyük çıkarımızı savunuyorlar. Zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. İPA aracılığıyla, vatandaşla iş birliği süreciyle -ama mekânsal ama çevre ama eğitim- politikalar üretme merkezimiz var.

02-001.jpg

"BU TEKLİF KİME?"

İPA moderatörlüğünde, hızlıca sizlerle beraber yaptığınız çalışmaları sürecin içine katan, bir nihai teklif oluşturulsun. Bu teklif kime? Bize. İBB'ye. Bu teklifi, bize olduğu gibi, Üsküdar Belediyesi'ne, Şehircilik Bakanlığı'na; hatta buradan sonucu, bizzat kendim, Şehircilik Bakanı'na ve yetkililerine sunayım.

Buraya katılacak başka arkadaşlarımız olacak. Park Bahçeler Daire Başkanlığımız var. İSKİ var. Başka başka ne varsa… Günün sonunda sakin olun. Derin nefes alalım. Sağlıklı düşünelim. Sağlıklı düşünce sonrası doğru bir karar alalım."

NE OLMUŞTU?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 21 Haziran'da Üsküdar Validebağ Korusu'nda başlayacağını açıkladığı rehabilitasyon projesine karşı semt sakinleri nöbet tutmayı başlatmıştı.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi de Validebağ Korusu ile ilgili Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN