İmamoğlu'ndan yasak tepkisi: 132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?

İmamoğlu'ndan yasak tepkisi: 132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı toplamak için devletten izin talep ettiğini, ancak hiçbir gerekçe sunulmadan talebin reddedildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek isyan eden İmamoğlu, "Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz" ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL 132 BİN AİLENİN SOFRASINA GİTTİ

İstanbul Valiliği, İBB'ye bağlı 30 yıllık İstanbul Vakfı tarafından 2020 yılında düzenlenen kurban bağışı kampanyasına gerekli izni vermiş ve toplanan yaklaşık 12 milyon liralık bağış sayesinde 132 bin 50 aileye 1 kilogramlık konserveler halinde kurban eti dağıtılmıştı.

8 bin 246 hayırseverin katıldığı kampanyada, bin 178 büyükbaş hayvan kesilmişti. İstanbul Vakfı bu yıl da “Kurban Bağışı Kampanyası” düzenlemek üzere izin almak için 27 Nisan'da İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

Ancak İstanbul Valiliği 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile yardım toplama kampanyası başvuru talebinin uygun bulunmadığını İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na bildirdi. Yazıda talebin neden uygun bulunmadığına ilişkin bir açıklama yer almadı, sadece 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun maddelerine atıf yapıldı.

İmamoğlu paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz" notunu düşen İmamoğlu, "İhtiyaç sahibi 132 bin ailenin evine bir kilo kıyma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzünün gülmesini istemeyen bir kişi var o da İçişleri Bakanı.

PANDEMİDE TOPLANAN BAĞIŞ HESAPLARINDAKİ BLOKE KALKMADI

İBB, geçtiğimiz yıl Kovid-19 salgını başladıktan kısa süre sonra 30 Mart 2020 günü mağdur olan vatandaşlara yardım için bağış kampanyası başlatmıştı. 1.5 gün sürebilen bağış kampanyası da İçişleri Bakanlığı genelgesi ile engellenmiş ve banka hesapları bloke edilmişti. Kısa sürede toplanan 6.5 milyon liranın büyük kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, kamu bankası hesaplarına yatırılan 900 bin liralık bağış parası hala bloke durumda. Bağış kampanyası nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme de başlatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN