Validebağ’a Üsküdar Belediyesi'nden şafak baskını: Moloz ve kum döktü

Validebağ Korusu’na sabahın erken saatlerinde Üsküdar Belediyesi iş makineleri girdi. Belediye çalışanları, kamyonla getirdikleri moloz ve kumu parkın ortasına döktü, vatandaşlar ise olaya tepki gösterdi.

Üsküdar Belediyesi, Anadolu Yakası'nın en büyük doğal yeşil alanlarından biri olan ve 1'inci Derece Doğal Sit Alanı ilan edilen Üsküdar’daki Validebağ Korusu'na sabahın erken saatlerinde iş makinesiyle girdi.

Belediye çalışanları daha sonra bölgeye moloz ve kum döktü. Olayı haber alan çevreciler ve mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek iş makinelerini engellemeye çalıştı. Ancak görevliler, insan zinciri oluşturarak vatandaşlara engel oldu.

velidebag.jpg


Validebağ Savunması ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, ” Validebağ Üsküdar Belediyesi’nin çöplüğü değildir! Her ağacın dalının tek tek korunması gereken Validebağ korusuna şafak baskınıyla moloz dökmek hiçbir şekilde açıklanamaz!” dedi.

validebag-korusu.jpg

Başka bir paylaşımında ise “Üsküdar Belediyesi doğa katliamına devam ediyor! Yeni kamyonlar koruya girmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN VALİDEBAĞ AÇIKLAMASI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sabah saatlerinde Validebağ Korusu’a belediye ekiplerinin kum dökmesiyle parkta başlayan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı. Türkmen, Validebağ Korusu’nda yapılan çalışmanın, betonlaşan yolun düzenlenmesi olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN