İsmini yetiştiği mahalleden alıyor herkese ekmek kapısı oluyor! 1 dekardan 8 ton verim: 12 ay boyunca 81 ile ulaşıyor

İsmini yetiştiği mahalleden alıyor herkese ekmek kapısı oluyor! 1 dekardan 8 ton verim: 12 ay boyunca 81 ile ulaşıyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Çakır mahallesinde yetişen havuçlar herkese ekmek kapısı oluyor. 1 dekardan 8 ton verim alınırken, toplanan havuçlar 12 ay boyunca 81 ile ulaşıyor…

Denizli Acıpayam’da uzun senelerdir dikilen ve adını bulunduğu mahalleden alan Çakır havucunda hasat başladı. Sabahın erken saatlerinde tarlanın yolunu tutan mevsimlik işçiler, havuçların sökümünü yaptıktan sonra torbalara koyuyor. Torbalanan havuçlar ise yıkama tesislerine giderek geniş bir havuzda kaba temizliği yapılıyor ve ardından yıkama makinesinden geçerek paketlemeye ulaşıyor.

Paketleme bölümünde iri, kıtır ve kırık olarak 3’e ayrılan havuçlar, kullanım alanlarına göre farklı kasalara koyuluyor. Üreticiler, hasadını tamamladıkları ürünleri ilerleyen süreçte talebe göre piyasaya sunmak için soğuk hava depolarında saklıyor. Bütün bu işlemlerin yapıldığı Çakır havucu, 12 ay boyunca sofralarda kendine yer buluyor.

acipayamda-cakir-havucu-hasadi-1.jpg

1 DEKARDAN 8 TON ÜRETİM

Bölgedeki havuçların A vitamini açısından oldukça zengin olduğunu söyleyen Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Serkan Aydın, verimli ve sulak arazilerde üretimi yapılan havuçların Denizli ve çevre illerdeki alıcılara ulaştığını aktardı. 1.500 dekarda üretime devam ettiklerini söyleyen Aydın, 1 dekardan yaklaşık 8 ton üretim yapıldığını, bu yıl rekoltenin 12 bin ton olduğunu aktararak, üreticilere bereketli bir yıl dileğinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN