İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi! Tam 1 milyon kişi taşıyacak: İşte yeni güzergahlar

İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi! Tam 1 milyon kişi taşıyacak: İşte yeni güzergahlar

İstanbul'da trafik sorununu çözecek proje geldi. Yeni bir metro hattıyla beraber güzergahlar paylaşıldı. Toplamda 1 milyon kişiyi taşıyacak bu projeyi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu. İşte proje detayları...

Trafik sorunlarıyla sık sık gündeme gelen İstanbul için yeni proje duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uğraloğlu, 1 milyon kişiyi taşıyacak o metro hattını açıkladı. İşte yeni güzergahlarıyla yeni metro...

7 İSTASYONDAN OLUŞACAK

TRT Haber tarafından paylaşılanlara göre, en büyük nüfusa sahip ilimiz İstanbul'da trafik sorununa yeni çözüm geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan müjdeli haber geldi.. Açıklamalara göre, 13,3 kilometre TBM imalatı, 3,6 kilometre klasik tünel açma metoduyla beraber, 16,9 kilometre tünel kazısı ve toplamda 17 kilometre demir yolu ray montajının sona erdiği duyuruldu. Yeni metro hattının 7 istasyondan oluşacağı işaret edilirken, 105 bin metrekarelik kapalı alanın inşasının bittiğini de açıkladı.

whatsapp-image-2024-03-04-at-11-13-26-5.jpeg

8,4 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

İstanbul'da yeni metro hattı 8,4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak. Projede hazırlanan rapora göre, 80 kilometre hızla ilerleyecek bu metro, gün içerisinde 1 milyon yolcuyu taşıyacak. Uraloğlu, 'Bakırköy Kirazlı Metro Hattı'nın yapım çalışmalarında sona yaklaştıklarını ve yakın zamanda açılacağını duyurdu.

whatsapp-image-2024-03-04-at-11-13-24-4-001.jpeg

YENİ GÜZERGAHLAR

Yeni metro hattı, Bakırköy'den başlayarak; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonları bulunuyor. Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, metro hattı Kirazlı İstasyonunda, Başakşehir - Kirazlı Hattıyla, İncirli İstasyonunda, Metrobüs ve Aksaray Atatürk Havalimanı Metro Hattıyla, Özgürlük Meydanı İstasyonunda, Marmarayla, Bakırköy İstasyonunda ise, İdo Deniz Otobüsleriyle entegre olacağı işaret edildi.

Kayaşehir - Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - İncirli hatları arasında 31 dakika, Kayaşehir - Kirazlı hatları arasında 27 dakika, Metrokent - Özgürlük Meydanı arasında ise 30 dakika yolculuk süresi verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN