İstanbul'da şaşırtan göç hareketliliği! Valizini alan kaçıyor: İstanbul'un yerine bakın hangi şehirler tercih ediliyor?

İstanbul'da şaşırtan göç hareketliliği! Valizini alan kaçıyor: İstanbul'un yerine bakın hangi şehirler tercih ediliyor?

Son zamanlarda yaşanan kira artış oranları İstanbul'da yaşayanları zorlamaya başladı. Bu durum ise milyonlarca kişinin göç ederek daha uygun koşullarda yaşayacakları yerleri tercih etmesine neden oldu. İşte, son zamanlarda İstanbul'dan en fazla göç alan illerimiz...

Son zamanlarda İstanbul'da etkili olan yüksek kira artışlarına ek olarak yaşanan deprem korkusu, birçok kişinin kenti terk etmesine neden oldu. Yaşanan göç hareketi ise Türkiye'nin farklı bölgelerindeki nüfus dağılımını da etkiledi.

İSTANBUL'U TERK EDEN ORALARA GİDİYOR!

İstanbul'dan en fazla göç alan şehirlere bakıldığında; İzmir, Ankara, Bursa, Antalya ve Kocaeli dikkat çekiyor. Göç alan bu şehirlerimiz, ekonomik olarak gelişmiş olmaları ve yaşam koşullarının da İstanbul'a kıyasla daha uygun olmasından dolayı fazlasıyla tercih ediliyor.

istanbuldan-goc-artti-1.jpg

Göç hareketinin artması ile beraber, Türkiye'nin çeşitli illerindeki nüfus dağılımı da değişmeye başlıyor. Bu durum da, şehirlerin ekonomik ve sosyal yapısını etkiliyor. Fakat, göçün sadece olumsuz etkiler değil ayrıca yeni imkanlar sunabileceğini de unutmamak gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN