İşte Türkiye'nin en dumansız yeri: Bu köyde sigara içmek yasak

İşte Türkiye'nin en dumansız yeri: Bu köyde sigara içmek yasak

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Avcı köyünde, muhtarın öncülüğünde başlatılan sigaraya karşı savaşta sigara içen sayısı 120’den 4’e düştü. Köye dışardan gelip kahvehanede sigara içen yabancılar da uyarılıyor.

Kemaliye ilçesine 65 kilometre mesafede Malatya sınırında bulunan Avcı köyünde sigara kullanımına karşı topyekun seferberlik başlatıldı.

Köy muhtarı Hüseyin Avcı öncülüğünde gönüllüğe esasen başlatılan dayanışmayla köyde birkaç yıl içerisinde sigara kullanımı 4’e düştü.

22.jpg

SİGARA İÇEN 4 KİŞİ İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR

Muhtar Avcı, 120 kişiden sayıyı 4’e düşürdüklerini bu kalan 4 kişinin de sigarayı bırakmaları için gayret ettiklerini belirtti. Sigarayı bırakmaları için torunlarda dedelerine bazen mobbing, bazen de psikolojik destekte bulunuyorlar.

44-001.jpg

DISARDAN GELENLER KAHVEHANEDE UYARILIYOR

Köye dışarıdan gelenler ise kahvehanede sigara içtikleri zaman köy sakinleri tarafından uyarılıyor. Onlara da sigaranın sağlık açısından zararları anlatılarak sigara kullanmamaları hususunda teşvikte bulunuluyor.

33-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN