Jeoloji mühendisleri depremin büyüklüğüne kadar uyarmış: Hiç kimse bizi duymadı

Jeoloji mühendisleri depremin büyüklüğüne kadar uyarmış: Hiç kimse bizi duymadı

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan 24 kentin fay hattı üzerinde oturduğunu söyleyerek 18 kentle ilgili rapor hazırladıklarını söyledi. "Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğüne kadar deprem olabilir uyarısı yaptık" diyen Alan, raporu tüm yetkililere göndermelerine rağmen kimseden geri dönüş alamadıklarını söyleyerek "Arayıp soran olmadı. Hiç kimse bizi duymadı" dedi.

Kırk bini aşkın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş depremlerinde şehirler moloz yığınına döndü. Afet bölgesi ile ilgili birçok bilim insanı uyarılarda bulundu. Fakat gelen tehlike hakkında hiçbir şey yapılmaması isyanları artırdı.

Jeoloji Mühendisleri Odası da tehlikenin ayak sesini duyuranlardan...Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, deprem bölgeleriyle ilgili ayrıntılı raporları yetkililere gönderdiklerini ancak bunu kimsenin dikkate almadığını söyledi. Alan, Kahramanmaraş özelinde de 7,4 büyüklüğüne kadar deprem olabilir uyarısı yaptıklarını belirtti.

'TÜM YETKİLİLERE RAPORU GÖNDERDİK'

Alan şunları söyledi: ”24 kentimiz, 100’ü aşkın ilçemiz 500’e yakın mahalle veya köyle yerleşim birimimiz doğrudan fay hattı üzerine oturuyor. 18 kentimize ilişkin raporlarımızı da yazdık. Burada da en acil olanlardan başladık. Doğu Anadolu fayı üzerinde Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl’ün ayrıntılı raporlarını hazırladık. Bunları da Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AFAD Başkanlığı, Çevre ve İçişleri bakanlıklarına, vali ve büyükşehir belediye başkanlarına, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan tüm milletvekillerine gönderdik.

'UYARIYI YAPTIK'

Bu raporlarımızda yaşanabilecek olası depremlere de dikkat çektik. Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğüne kadar deprem olabilir uyarısı yaptık. Ama kentin yöneticileri de, merkezi idarede maalesef bunlara yeteri kadar değer vermedi.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN