Kaynak ustası bulunamadı, lise öğrencileri görevlendirildi: Adana'da meslek öğrencileri iş başı yaptı

Kaynak ustası bulunamadı, lise öğrencileri görevlendirildi: Adana'da meslek öğrencileri iş başı yaptı

Adana Kozan Belediyesi tarafından kapatılan semt pazarının modernize edilmesi amacıyla güneş enerjisi üreten panellerin kurulumu için aranan kaynak ustasının bulunamaması üzerine Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal atölyesi öğrencileri görevlendirildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, güneş enerjisi sistemi (GES) projeli semt pazarının inşasında görev aldı. Kozan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda 4 bin 620 metrekare alan üzeri kapatılan semt pazarı, kendi güneş enerjisini üretmek amacıyla modernize ediliyor.

Kaynak ustası bulunamaması üzerine Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal atölyesi öğrencileri, semt pazarının inşasına yardımcı oldu. Projenin tamamlanmasının ardından ek 2 bin 132 metre kare alanın kapatılması için öğrenciler ve öğretmenler yoğun çaba sarf etti.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, meslek lisesini tercih etmenin hem iş bulmakta kolaylık sağlayacağını hem de önü açık bir sektör olduğunu belirtti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin gösterdiği olağanüstü çaba için teşekkür eden Özgan, 83 ton demir kullanılarak tamamlanacak yeni kapalı alana ilişkin, "Gelişen ve daha güzel yaşanabilir bir Kozan için çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

2-003.jpg

"BUNU YAPMASI ÇOK ZORDU AMA BAŞKANIMIZI KIRMADIK"

Metal Öğretmeni Halit Sönmez yaz günlerinde zorlu bir mesai süreci ile çalıştıklarını ama öğrencilerin hem öğrenip hem ürettiklerini söyleyerek, “Hep tekrarı olacak ama öncesini de biz yaptık sonunu da biz yapıyoruz. Şimdi de yazın ortasında yine kendi hatırına aslında bu sıcakta toplanıp öğretmenlerin bunu yapması çok zordu ama başkanımızı kırmadık. İşi de aldık, yapıyoruz. Hem öğrencilerimiz bu işte büyük bir çatıyı, çaplı bir çatı nasıl yapıldığını öğreniyor. Hem de biz de tecrübelerimizi bir daha yeniliyoruz. Güzel bir iş çıkacak proje kendilerine hizmet için teşekkür ederiz. Yoğun çalışıyoruz, direkler bitti yerine koyduk. Sırada makas var. Direkleri diktiğimizde yarın itibariyle makaslara başlayacağız” şeklinde ifade etti.

4-001.jpg

YİRMİ KİŞİYLE BU İŞİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Okul Müdürü İsmail Bünyamin Akbulut öğretmen ve öğrenciler ile başarılı bir çalışmaya imza attıklarını belirterek “Cuma pazarı kapalı alanı daha önce ilk yapıldığı zaman yine belediye başkanımızın döneminde okulumuzun yardımıyla işbirliği yapılmıştı. Yine bu eksik kalan kısmının da okulumuzla iş birliği yaparak tamamlanmasına çalışılıyor. Şu an atölyemizde yirmi kişiyle bu işi yetiştirmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza, mesleki eğitime verdiği destek için ayrıca okulumuza duyduğu güven için çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

3-001.jpg

"HEM İŞ ÖĞRENİYOR HEM MEMLEKETE FAYDA SAĞLIYORUZ"

Öğrencilerin hem iş öğrenip hem de çalışma imkanı bulduğunu söyleyen Yusuf Kartboğa, “Bizler için çok iyi bir iş. Öğretmenlerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Hem iş öğreniyor hem memlekete fayda sağlıyoruz. bizim için avantaj” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN