Kayserililer dikkat! Saatte 100 kilometre hızla vuracak... Kayseri Valiliği acil koduyla uyardı

Kayserililer dikkat! Saatte 100 kilometre hızla vuracak... Kayseri Valiliği acil koduyla uyardı

Kayseri Valiliği tarafından vatandaşlara "Acil" koduyla uyarı yapıldı. Hafta sonu beklenen fırtınadan Kayseri'nin de etkileneceğini paylaşan meteoroloji kaynaklarının ardından Valilik uyarıda bulundu. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kayseri'de fırtına etkili olacak. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji'den gelen uyarıların ardından Kayseri'de alarm verildi. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ilimiz için Valilik tarafından "Acil" kodlu uyarı paylaşıldı. Havanın kapalı olduğu saatlerde paylaşılan uyarının ardından herkes önlemini alsın.

METEOROLOJİ'DEN SONRA VALİ ÇİÇEK UYARDI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından Kayseri Valiliği, bölge halkına "Acil" kodlu uyarıda bulundu. Bugün beklenen hava olaylarına göre, fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Kentte fırtınanın etkili olacağına dair açıklamalarda bulunan valilik vatandaşlara seslendi.

Ülke genelinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü'nden paylaşılan bilgilere göre, Kayseri ve çevresinde olumsuz hava koşulları etkili olacak. Öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer fırtına beklentisi oluştu.

thumbs-b-c-d4675b45a9dd587dcb8dfc3907f2e1e7.jpg

KAYSERİ VALİSİNDEN KRİTİK UYARI

Kayseri Valiliği tarafından yapılan son dakika uyarısında rüzgar hızının bugün 40 - 70 km / s ulaşması beklenirken 26 Kasım 2023 Pazar günü şiddetini artırarak kuvvetli fırtınada rüzgar şiddetinin 70 - 90 km / saate ulaşacağı paylaşıldı. Bölgede yer yer tam fırtına etkisini 100 km / saat olarak görülecek. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in son dakika uyarısı ise şu şekilde;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre; Kayseri ve çevrelerinde rüzgârın, öğleden sonra güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN