Kılıç: ‘Maltepe’de sevgi ve kardeşlik tohumları yeşermelidir’

Kılıç: ‘Maltepe’de sevgi ve kardeşlik tohumları yeşermelidir’

Maltepe Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı ve Maltepe Belediye Meclis Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de demokrasi şöleni sürecine girildiğini anımsattı.

Meclis’te açılış konuşması yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “31 Mart’ta ülkemizin genelinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye halkı bir kere daha demokrasinin gereğini yerine getirecek. Kendilerini beş yıl boyunca yönetecek yöneticilerini seçmiş olacaklar. Maltepe’de 10 yıldır gururla taşıdığımız hizmet bayrağını yeni dönemde yeni arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Maltepe’de demokrasi bayrağını dalgalandıracak tüm siyasi partilerimizin adaylarına bir kere daha başarılar diliyorum. Bu demokrasi şölenimize onların da sunacağı katkıyla Maltepe’de güzel çalışmaların altına hep birlikte bu çok sesli koronun oluşmasına katkı sunacağımızı düşünüyorum.” dedi.

2014 yılında yüzde 49’luk oy oranlarını 2023’te yüzde 63’e çıkardıklarını işaret eden Kılıç “Bu sonucu hep birlikte elde ettik. Hizmet bayrağını devralacak arkadaşlarımızın 10 yıldan bu yana ektiğimiz sevgi ve kardeşlik tohumlarını 1 Nisan’dan itibaren yeşertmeye devam etmeleri en büyük arzum ve beklentimdir. Kalktığımız koltukta, bıraktığımız sandıkta sevgi, kardeşlik, adalet ve eşitlik düşüncesi var. Bizden sonra görev alacak arkadaşlara bu emaneti teslim ediyoruz. Bu görevi devralacak arkadaşlar bu düşünceyle yanaşsınlar. Unutmayalım ki güç birlikten doğar. Bu bir veda değil kısa bir mola konuşması. Karda değil kalpte iz bırakacak mücadelemiz devam edecek. Koşullar ne olursa olsun daima sevgi kazanacak.” şeklinde konuştu.

‘HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞTIK’


Maltepe’de 2014 yılında başlattıkları değişim ile dört genel seçimde birinci parti olarak yer aldıklarını kaydeden Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Bu süre zarfında 2017 yılındaki referandumda CHP’ye yine en yoğun destek Maltepe’den geldi. Genel seçimlerde sağlanan bu başarıyı yerel seçimlerde de taçlandırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle koordineli çalışmalarımızın sonucunda Maltepe’de oy oranımızı yüzde 63’e çıkardık. Bu rakamlar bizi hiçbir zaman şımartmadı. Tam tersine hizmet aşkımızı daha da tetikledi. Bu süreçlerde her zaman yanımızda olan Maltepe halkına, çalışma arkadaşlarıma, büyük ailem Maltepe’ye bir kere daha çok teşekkür ederim.”

‘HALKIN YARARINA ADIMLARDAN ASLA GERİ DURMADIK’

Görevde bulundukları süre içinde Maltepe halkının yararına atılacak adımlardan asla geri durmadıklarını vurgulayan Kılıç şöyle dedi: “Yapmamız gerekenleri bu mecliste zaman zaman oy birliğiyle zaman zaman oy çokluğuyla karara, hayata geçirdik çünkü çok iyi biliyoruz ki bahane tüy gibidir. Her insandan yolunabilir. Çözüm üretmekse huy gibidir ne yazık ki her insanda bulunmuyor. 10 yıl boyunca kul halkına girmemeye azami derecede dikkat ettik çünkü biliyoruz ki hak haktır. Bir gün ulu divan kurulur. Hak sahibini bulur. Kul hakkına girenden de elbet bir gün hesap sorulur. Maltepe’de kimseyi ötekileştirmeden, kimseyle kavga etmeden, her siyasi anlayışı ve düşünceyi demokrasi kültürünün vazgeçilmez zenginliği kabul ederek, kul hakkını gözeterek yarım asra dayanan kronikleşmiş kentsel dönüşüm planları yerine kalıcı kat artışları, zamandan çalan trafik sorununa altgeçit tüneli, Maltepe’den Kadıköy’e planlanan hafif raylı tramvay projesi, M’EXPO ve yeşil alanlarının çoğaltılması gibi nefes aldıracak projeleri planladık. Hayata geçirmek için el birliğiyle burada çalıştık. Kültür sanat alanında yaptığımız çalışmalarla Maltepe sınırlarını aşarak ilçemizi ve halkımızı dünyanın köklü kültürleriyle buluşturduk.” Toplantı, gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlanmasından sonra sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN