Kırmızı alarm verildi! Şap hastalığı nedeniyle 13 mahalle karantinada

Kırmızı alarm verildi! Şap hastalığı nedeniyle 13 mahalle karantinada

Aydın'ın önemli tarım merkezlerinden Nazilli ilçesi, hayvan sağlığını tehdit eden şap hastalığı vakasıyla sarsıldı. İsabeyli Mahallesi'nde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hızlıca harekete geçti ve toplam 13 mahalleyi karantina altına aldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda büyük bir risk teşkil etmesi nedeniyle, ilk tespitin yapıldığı an itibarıyla hızla önlem alındı. Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hastalığın ilk olarak belirlendiği İsabeyli Mahallesi'nde derhal karantina prosedürlerini başlattı.

Krizin yönetimi için 13 mahalle, risk seviyelerine göre iki farklı bölgeye ayrıldı:

  • Koruma Bölgesi: İsabeyli ve Ocaklı Mahalleleri.

  • Gözetim Bölgesi: Bozyurt, Çobanlar, Dereağzı, Dallıca, Eycelli, Hasköy, Kavacık, Arslanlı, merkez mahalleler, Samailli ve Yaylapınar Mahalleleri.

HAYVAN HAREKETİ VE SUNİ TOHUMLAMA YASAKLANDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan resmi açıklamada, salgının kontrol altına alınması amacıyla alınan en kritik kararlar duyuruldu. Karantina altındaki tüm bu mahallelere sığır, manda, koyun ve keçi türü hayvanların giriş ve çıkışları tamamen yasaklandı.

68ba73aeb75a244b328a31c4.jpg

Ayrıca, Koruma Bölgesi içerisinde yer alan İsabeyli ve Ocaklı mahallelerinde, hastalığın yayılma riskini en aza indirmek için hastalığın sonlanmasına kadar suni tohumlama faaliyetleri de durduruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlçemiz İsabeyli Mahallesi’nde çıkan şap hastalığı sebebiyle isimleri açıklanan mahallelerimiz karantina altına alınmıştır. Bu mahallelerimize sığır, manda, koyun ve keçi türü hayvanlarımızın giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Ayrıca koruma bölgesi içerisinde kalan İsabeyli ve Ocaklı mahallelerimizde, hastalık sonlanıncaya kadar suni tohumlama faaliyetleri yasaklanmıştır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanun gereğince yasal işlem yapılacaktır"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN