Köylüler bin bir zahmetle üretiyor! Sabahın ilk ışıklarında kazanlar yakılıyor: Litresi 200 TL’den son damlasına kadar satılıyor

Köylüler bin bir zahmetle üretiyor! Sabahın ilk ışıklarında kazanlar yakılıyor: Litresi 200 TL’den son damlasına kadar satılıyor

Hatay’da bereketli üretim devam ediyor. Kentin birçok bölgesinde halkın geçim kaynağı olan ürün dev kazanlarda kaynatıldıktan sonra litresi 200 liradan satılıyor…

Doğada hiçbir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden yetişebilen defne ağaçları, kentin Defne, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde geçim kaynağı olarak kullanılıyor.

Defne ağaçlarının verdiği meyvelerin kaynatılması ile üretilen defne yağı, meyvelerin çırpma yöntemi ya da elle toplanılması sonucunda derin kazanlarda kaynatılıyor. Sabundan kozmetiğe kadar birçok alanda kullanılan defne yağı, üreticilerin yoğun emekleri sonucunda elde ediliyor.

PAZAR SIKINTISI YAŞAMIYORLAR

50 senedir defne yağı üretim işinde olan 71 yaşındaki Mehmet Söker, defne yağının değerinden ve Pazar sıkıntısı yaşamadıklarından bahsetti.

defne-yagi-uretimi-1.jpg

LİTRESİNİ 200 TL’DEN ALIYORLAR

Litresi 180 ila 200 TL arasında satılan defne yağının sağlık için de oldukça faydalı olduğunu söyleyen Söker, “Ekrem ağrılarını geçiriyor, cildi yeniliyor. Saç dökülmesi için bu yağdan defne sabunu üretiyoruz. Saçların dökülmesini kesiyor ve saçları besliyor. Defne yağının bu faydaları Türkiye’nin her yerinde biliniyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN