Kumluca’da Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlanacak

Kumluca’da Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlanacak

Kumluca Belediyesi, Cumhuriyetin 100.yılını coşku ile karşılamaya hazırlanıyor. Bisiklet turlarından konserlere, sergilerden halk oyunları gösterilerine kadar birçok etkinlik; 5 gün boyunca sürecek. Kumluca'da büyük bir coşku ve gururla kutlanacak olan 100.yıl dönümü kutlamaları, sevilen sanatçı Gülben Ergen konseri ile doruğa çıkacak.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise Cumhuriyetin 100. yılının coşkuyla karşılanacağı Kumluca’da yapılacak olan etkinlikler için şu sözleri söyledi:

"Kumluca olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve gurur içinde kutlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. Beş gün boyunca sürecek olan etkinliklerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü anlamlı bir şekilde geçireceğiz. Bisiklet turlarından konserlere, sergilerden halk oyunları gösterilerine kadar birçok etkinlikle halkımızı bir araya getireceğiz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Hep birlikte nice yıllara!" dedi.

Kumluca Belediyesi’nin Düzenlediği, Cumhuriyet’in 100.Yılının Büyük Bir Coşkuyla Kutlanacağı Etkinlikler

25 Ekim Çarşamba

17.30 Bisiklet Turu

Kumluca Belediyesinin düzenlediği, Gençlik ve Spor Kumluca İlçe Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek olan Bisiklet Turu, 25 Ekim Çarşamba günü 17.30’da Kumluca Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket edecek ve Günay Sahil Tesisleri Otağ’a ulaşacak, tur daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanına hareket edecek.

26 Ekim Perşembe

19.30 100.Yıl Sergisi

20.30 Kumluca Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu

21.30 Kumluca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılına özel olarak düzenlenen 100.Yıl Sergisi’nin açılışı 26 Ekim Perşembe günü saat 19.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Serginin akabinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde akşam saat 20.30’da Kumluca Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve ardından saat 21.30’da Kumluca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi düzenlenecek.

27 Ekim Cuma

19.30 Türk Halk Müziği Korosu Konseri

Türk Halk Müziği Korosu Konseri, 27 Ekim Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde saat 19.30’da düzenlenecek.

28 Ekim Cumartesi

13.00 Çelenk Sunma Töreni

Kumluca Cumhuriyet Meydanında saat 13.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.

17.30 Tekne Gösterisi Turu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılına özel olarak düzenlenen Tekne Gösterisi Turu, Adrasan Sahilinde saat 17.30’da gerçekleştirilecek.

20.00 Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi Konser Programı

Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Konser programı, Adrasan Sahilinde saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

29 Ekim Pazar

10.00 Kutlama Töreni

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılına özel olarak düzenlenecek olan Kutlama Töreni, Kumluca Şehir Stadyumunda saat 10.00’da yapılacak.

19.00 Fener Alayı

Cumhuriyet Bayramının coşkusunun doyasıya yaşanacağı Fener Alayı, saat 19.00’da Kale Kuleden hareket edip Cumhuriyet Meydanına ulaşacak.

20.00 Gülben Ergen Konseri

29 Ekim Cumhuriyet Haftası Etkinliklerinin son akşamında Cumhuriyet Meydanında, saat 20.00’de Gülben Ergen konseri gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN