Mardin'de sağlıkta şiddet: Doktor yaralandı

Mardin'de sağlıkta şiddet: Doktor yaralandı

Mardin'de öğretmenlik yapan hasta yakını M.A., görevli Dahiliye uzmanı Dr. Bayram Yıldız'ın yanlış ilaç yazdığını iddia ederek Yıldız'ın kafasına cam kolonya şişesi ile vurarak darp etti. Dr. Yıldız ise, bu tür şeylerin kendilerini yıldıramayacağını belirterek başka meslektaşlarının başına böyle bir olay gelmemesini diledi.

Mardin'de hasta yakını öğretmen M.A., özel bir hastanede görevli Dahiliye Dr. Bayram Yıldız'ı, annesine yanlış ilaç yazdığı iddiasıyla başına cam kolonya şişesi vurarak yaraladı. İlk müdahalesi hastanede meslektaşlarının yaptığı Yıldız daha sonra Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Saldırı ile ilgili hastanenin yaptığı açıklamada, Dr. Yıldız'ın şikayetçi olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Ceylanpınar ilçesinde öğretmen olduğu öğrenilen M.A, annesi ile hastaneye gelerek önce hastane girişinde sözlü saldırıda bulunup, daha sonra başhekim odasında da bu tavrını devam ettirip, mesai bitmesine rağmen, ısrarla Dr. Bayram Yıldız ile görüşmek istemiştir. Hastane müdürü odasında bulunan Bayram Yıldız'ın yanına gelerek, en son 7 Temmuz 2021 tarihinde annesinin muayene olduğunu ve verilen ilacın yanlış olduğunu iddia ederek, sözlü saldırıda bulunmuş, daha sonra odada bulunan kolonya şişesi ile kafasına vurarak yaralamıştır. Saldırıyı kınıyoruz ve doktora geçmiş olsun diliyoruz."

'HASTALARIMIZI TEDAVİ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Saldırıya uğrayan Dr. Yıldız, kendisini daha önce takip ve tedavi ettiği bir hastasının yakınının yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla darp ettiğini belirttiği açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda farklı yerlerde de birçok sağlıkta şiddet olaylarının görülüyor. Gereken izahatı yapmama rağmen, yapılan tedavinin yanlış olduğunu söylediler. Ben de kendilerine bunu şikayet edebileceklerini söyledim ama gerginliği uzatıp bana saldırdılar. Kolonya şişesini kafama vurdular. Yaralanma oldu. İşimiz hastalarımızı tedavi etmek, kimseye herhangi bir kastımız olmuyor. Umarım başka bir meslektaşımızın başına gelmez. Yine işimizin başındayız. Hastalarımızı tedavi etmeye devam edeceğiz. Bu tür şeyler bizi hiçbir zaman yıldıramaz. Umarım gereken cezayı alır."

Özellikle Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde yoğunluklarının arttığını dile getiren Yıldız, buna rağmen hastalara en iyi şekilde hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Yıldız, "Gereken yerlere şikayetlerde bulunduk. Bu tarz olayların yaşanmasını ya da başka bir meslektaşımın başına gelmesini istemiyorum. Onun için yakın takipçisi olacağız." dedi.

Öte yandan hastanenin güvenlik kamerası, saldırıya ilişkin görüntüleri kaydetti.

Kayıtlara göre, hasta yakını bir personel ile doktorun bulunduğu odaya girdikten kısa süre sonra saldırıyı duyan koridordaki hasta ve görevliler de bu odaya doğru koşuyor. Yaralanan doktor başını tutarak odadan çıkarken, saldırıyı gerçekleştiren kişi de hastane polisi tarafından yakalanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN