Mersin'de denizden çıkarılan çöpler sergilendi

Mersin'de denizden çıkarılan çöpler sergilendi

5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesince Karaduvar sahilinde temizlik çalışması yapıldı. Farkındalık yaratmak amaçlı, denizden çıkarılan çöpler ‘deniz dibi temizliği ve dalış etkinliği’ sonrası sergilendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile Karaduvar limanında ‘deniz dibi temizliği ve dalış etkinliği’ gerçekleştirildi. Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik sonrası denizden çıkarılan çöpler sergilendi.

EGZERSİZİN ARDINDAN TEMİZLİK

Program sabah 08.00'de spor etkinliği ile başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Gençlik ve Spor Dairesi koordinesinde antrenörler eşliğinde spor egzersizleri yapıldı. Egzersizlerin ardından vatandaşlar halay çekerek görsel bir şölen yarattı. Ardından sahil temizliğine başlayan vatandaşlar ‘çevremizi koruyalım’ mesajını verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlik ve Spor Dairesinde antrenör olarak görev yapan Ekrem Erden ise, Mersin merkez, Erdemli ve Tarsus’ta toplam 28 noktada sabah sporu yaptırdıklarını ifade ederek, “Sabah sporu yapan vatandaşlarımızı bugün sabah buraya getirdik. Spor yaptıktan sonra sahili temizledik. Buradaki vatandaşlarımızın hepsi sabah sporuna gelen gönüllü vatandaşlarımız” diye konuştu.

site-kapak.png

FARKINDALIK AMAÇLI SERGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı işbirliğinde ‘deniz dibi temizliği ve dalış etkinliği’ gerçekleştirildi. Etkinlik akşam saatlerine kadar devam eti. Denizden çıkarılan çöpler farkındalık oluşturmak amaçlı gözler önünde sergilendi.

dzfgz.png

"TEMİZLEMEK ZOR KİRLETMEMEK DAHA KOLAY"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Çevre Haftası’nı temiz bir doğada kutlamak istediklerini ancak atıklardan dolayı farkındalık etkinlikleri ile bu günleri geçirdiklerini ifade ederek, denizlerin mutlaka korunması gerektiğini söyledi. Halisdemir, şöyle devam etti:

“Kirletilmiş bir şeyi temizlemek çok zor ama kirletmemek daha kolay. Bu bir kültürdür tabi. Mersin’de halkımızdan beklentimiz çok yüksek. Lütfen atmayın. Nasılsa temizleniyor mantığını bırakmamız gerekiyor. Kirletmememiz gerekiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN