Metal işçilerine grev yasağı

Metal işçilerine grev yasağı

Bekaert İzmit Çelik Kord AŞ’de çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadıkları için aldıkları greve gitme kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 'milli güvenliği bozucu nitelikte' olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Sendika karara tepki göstererek, "İşçiler hukuksuz grev yasağını tanımayacak ve greve gidecek" açıklamasını yaptı.

Kocaeli’de bulunan ve lastik teli üreten, Belçika merkezli Bekaert İzmit Çelik Kord AŞ’de çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için greve gitme kararı aldı. Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada greve ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Aylardır süren görüşmelerde, işverenin işçilerin haklı talep ve beklentilerine uygun bir ücret teklifinde bulunmaması nedeniyle grev kaçınılmaz oldu.

'İŞÇİLER ŞİDDETLİ YOKSULLUK İÇİNDE'

Tüm yurttaşlar gibi, işçiler de son bir yılda şiddetli bir yoksulluk içine girdiler. Ardı ardına yapılan zamlar işçilerin alım gücünü alabildiğine düşürdü ve reel ücretler eridi. İşçiler yoksulluk sınırının çok altında bir ücretle yaşamaya zorlanmaktadır. Enflasyonun da gerçeğin çok altında açıklanması ve ücret artışlarında enflasyonun baz alınması işçilerin ücretlerinde gerçek bir artışa yol açmamaktadır. İşçilerin bu ücretlerle yaşaması mümkün değildir."

ERDOĞAN'DAN GREV YASAĞI

Sendikanın bugün greve çıkacağını duyurmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile grevin "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi.

SENDİKADAN GREV YASAĞINA TEPKİ: TANIMIYORUZ

Birleşik Metal-İş Sendikası ise sosyal medyadan karara tepki göstererek 'Grev yasağını tanımayacağız' dedi.

Sendika yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

Cumhurbaşkanı yine tercihini sermayeden yana kullandı. Kocaeli'deki Bekaert işçisinin grevini yasakladı. İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacak Anayasanın ve uluslararası kabul edilen yasaların kendisine verdiği hakkı kullanarak saat 13.00'de yasal grevini başlatacaktır

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN